Lucruri la care nu știi că ai putea fi alergic

Ai auzit de alergii la arahide și polen sau șampoane care produc urticarie. Însă aproape orice, din mediul tău, poate fi alergen, spune  Dr. Matthew Zirwas (Ohio State’s Wexner Medical Center), „dacă este ceva care este foarte sintetic sau făcut de om … sau e ceva cu totul natural ca un extract botanic.”

 Curățarea cu șervețele umede

Acum câțiva ani, Zirwas și colegii săi au observat un aflux de pacienți cu erupții cutanate în părțile private și mame cu erupții cutanate ale mâinilor. O scurtă cercetare a relevat că mai multe companii au fost folosind un conservant chimic numit metilizotiazolinonă, sau MI, pentru a înlocui conservanții, cum ar fi paraben și formaldehidă în pre-umezitele tampoane de igienă personală și tampoane pentru copii. În timp ce MI a fost folosită în jur de zeci de ani, adăugarea ei în produse utilizate pe scară larga a adus alergia produsă de aceasta în atenția chimiștilor. 

Loțiunea de corp pe care o folosești de o viață 

Ai folosit-o zi de zi, pentru o perioadă de câțiva ani, însă dintr-o dată umflături roșii ori de câte ori aplici crema preferată. Se întâmplă, spune dr. Zirwas.

“You can use something for years and years and years with no problem at all,” he says. But “once you’re allergic to it, you’ll stay allergic your whole life.” 

Dacă ești genetic susceptibilă  a fi alergică la un anumit produs chimic, te joci la loterie de fiecare dată când utilizezi un produs care-l conține.

Creme antibiotice și creme anti-mancarime

E vorba de ironie. Va mușcat un gândac și vă mânâncă pielea îngrozitor, așa că tamponați zona cu o cremă anti-mâncărime luată de la farmacie. A doua zi, mâncarime este mai rea, astfel încât tamponați cu mai multă cremă. Într-un astfel de moment trebuie să vă dați seama că sunteți alergic la cremă și nu la mușcătura unui gândac oarecare. Dr. Zirwas a văzut o problemă similară la pacienții care utilizează creme antibiotice pentru a trata tăieturi mici sau zgârieturi. Aceste creme conțin, de obicei, neomicină, care este un potențial alergen.

Așternuturile de pat 

Acarienii sunt creaturi microscopice care se hrănesc cu fulgi de piele moartă. Fecalele lor transportă enzime care pot provoca reacții alergice, cum ar fi strănut, nas înfundat și / sau senzația de mâncărime, lăcrimare a ochilor.

Pentru a afla ce alte lucruri, din jurul tău, îți pot provoacă alergii fără să știi citește mai multe aici. 

займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *