Luck: What it means and why it matters!

“The intervention of luck is like a boulder that diverts the course of a stream” (Ed Smith) Se spune că există două tipuri de forțe principale care ne modelează viața și experiențele:1. Forța cauzei și a efectului2. Forța norocului.Interacțiunea dintre acestea două este strâns legată, iar din aceasta cauză pot fi confundate una cu alta. Norocul este, de asemenea, cunoscut sub numele de întamplare, soartă sau șansă, ori expresia fundamentală pentru incertitudine și imprevizibilitate. Oricum l-ai privi norocul este dincolo de noi, imposibil de explicat, iar modul de al atrage este necunoscut.Ed Smith, jucător profesionist de cricket și-a rupt glezna în anul 2008, moment în care s-a hotărât să se retragă din sport. Scopului lui a fost să reflecteze asupra succesului său de până atunci, prin prisma norocului care l-a urmărit până la un moment dat și să scrie despre acest lucru. În , Ed ne provoacă să cugetăm asupra privilegiilor, oportunităților și abilităților accidental conferite la naștere și care pot atrage norocul în viața noastră.Cel mai bun studiu de caz al lui Smith este el însuși, analiza carierei lui fiind temelia cărții și a succesului acesteia. Retragerea lui din 2008 s-a adeverit a fi un noroc pentru el, dar și pentru noi pentru că altfel nu se năștea cartea.Ideea de la care pornește cartea este: Îmbrătișarea ideii că norocul face parte din viața ta, te poate conduce spre succes și câștiguri!

займ онлайн rusbankinfo.ru

4 thoughts on “Luck: What it means and why it matters!”

  1. cele doua forte care ne modeleaza viata sunt:cauza si efectul(legea karmei) si dragostea prin gand,actiune si rabdare(legea iubirii).Norocul nu are nimic de a face cu existenta.El nu este o forta oarba care actioneaza fara cunostinta noastra si nici nu poate fi fortat.poate ca unii numesc noroc, sansa aceasi factori pe care altii ii denumesc concentrare, viziune, pasiune, perseverenta,gandire pozitiva.Oricum ar fi forta norocului dupa parerea mea este gresit inteleasa.Totul rezida in capacitatea fiecaruia de a utiliza cat poate de profund avantajele de care a beneficiat prin anumite cauze si de a transforma dezavantajele in atuuri pentru un singur mare scop:evolutia catre perfectiune.Noroc nu exista, doar cuantica bine desfasurata.Cine mai crede in coincidente traieste o mare iluzie, din care se va trezi la momentul oportun.

  2. Dacă data nașterii sau locul și timpul în care te-ai născut pot fi considerate noroc, atunci norocul are influență destul de mare asupra vieții noastre. Cel puțin așa susține Malcolm Gladwell în Outliers (http://bkx.ro/!serjjtrs). Unul din fenomele des întâlnite și foarte relevant este în sport la echipele de juniori unde există o dată exactă care delimirează grupele de vârstă. Cu cât un copil este născut mai aproape de data limită el este mai “bătrân” cu câteva luni față de colegii lui, iar la 8-9 ani acesta este un avantaj semnificativ, care cu timpul se amplifică pentru că respectivul va capta atenția antrenorilor, va fi pregătit mai mult, va fi trimis mai des la competiții regionale etc. Cercetările lui Gladwell au arătat repetat și în diverse sporturi (de la hochei în Canada la fotbal în Chia) că cei aleși MVP au fost adesea născuți aproape de data limită a grupei de vârstă.
    Am citit cartea acum vreo 2 ani și nu mai țin minte toate detaliile dar Gladwell vorbește și despre cât de important este să fii la locul potrivit la momentul potrivit și analizează cazuri celebre din industria IT: Steve Jobs, Bill Gates, Scott McNealy care toți sunt născuți în jurul anului 1955 și erau în zona Seattle în anii ’70. La fel analizează și situația miliardarilor americani “produși” de marea revoluție industrială din secolul XIX.
    Evident că norocul este doar unul din elementele care au dus la succesul acestor oameni 🙂

  3. Faptul ca ei sunt la locul si momentul potrivit nu este noroc, ci matematica cuantica divina.fiecare are parte conform cu legea karmei sau legea iubirii de situatiile potrivite pentru a evolua.Hazardul este o utopie care a sfasiat multe suflete prin irealitatea sa.Nimeni nu este mai avantajat sau dezavantajat fata de altii.Conteaza pentru fiecare misiunea pentru care a venit pe pamant.si pentru asta sunt necesare anumite elemente sa fie disponibile, fie ca esti sau nu esti de acord cu ele.depinde numai de tine cum te raportezi la ce ai de facut cu viata ta.

  4. Asadar, daca speri ca lucruri bune ti se vor intampla, lucruri bune chiar ti se vor intampla? Permiteti-mi sa ma indoiesc de validitatea acestei premize. A contesta hazardul (adica tot ceea ce e imposibil de controlat) inseamna sa traiesti, practic, in negare. Cititi mai bine Toma de Aquino.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *