Aventuri în New York, de Crăciun

 

 

“We are reading the story of our lives

As though we were in it,

As though we had written it.” – Mark Strand

 

 

Cum ar fi dacă în librăria ta preferată, pe un raft uitat de lume, printre cele mai bune cărţi, ai găsi ascunsă o agendă roşie, a cărei conţinut te-ar provoca la o mare aventură?

Te-ai arunca în braţele necunoscutului sau ai pune agenda la loc, pe raft?

În New York, librăria Strand ascunde o agendă Moleskine roşie, în care o fată şi-a pus toate speranţele. Un băiat o găseşte din întâmplare, pe un raft ascuns, lângă cărţile lui J. D. Salinger, o deschide şi acceptă provocarea.

Lily este o adolescentă cuminte, care vrea să iasă din carapacea ei şi să trăiască “iubirea perfectă”. La recomandarea fratelui ei, iniţiază un joc anonim, cu scopul de a-şi găsi un prieten.

“I want to believe there is a somebody out there for me. I want to believe that I exist to be there for that somebody.”

Dash este un adolescent care iubeşte librăriile şi cărţile (my kind of guy, actually) şi nu a fost niciodată îndrăgostit.

“I mean, like most guys, you carry around this girl in your head, who is exactly who you want her to be. The person you think you will love the most. And every girl you are with gets measured against this girl in your head.”

Cu ajutorul agendei, Dash & Lily lansează pe rând câte o provocare pentru celălalt, ceea ce îi ajută să se cunoască. Acţiunea se petrece, desigur, de Crăciun. Mi s-a părut drăguţ că Strand Book Store, New York City, există în realitate. Dacă aş fi fost acolo, după lectura acestei cărţi, sigur i-aş fi făcut o vizită.

Recomand Dash & Lily’s Book of Dares pentru stilul liric în care a fost scrisă, ca o poezie. Pentru cuvintele frumoase şi pentru că acţiunea se desfaşoară în lumea adolescenţilor, lume pe care o îndrăgesc atât de mult.

 

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *