Love Begins in Winter

Love between strangers takes only a few seconds and can last a whole life.”  ― Simon Van Booy, Love Begins in Winter: Five Stories

A vorbi despre iubire, înseamnă a dezlănțui misterioase rezonanțe, care freamătă în sufletele tuturor celor care au trăit cel puțin o singură dată acest îmbătător sentiment. Iar Simon Van Booy chiar face asta, surprinzând în cadrul a cinci povestiri esența a ceea ce ne face umani. Povestirile lui par mai degrabă lungi poeme narative, ce au o muzicalitate care te îndeamnă să sorbi cu nesaț cuvintele de pe fiecare pagină. “Love Begins in Winter” este un adevărat spectacol de trăiri, care îți demonstrează ca dragostea poate fi găsită și în cele mai neașteptate locuri, existând negreșit și în forul tău interior. “Love Begins in Winter” este o carte plină de speranță, de o dulce nostalgie, de înțelepciune, o carte care te face să guști din bunătățile pe care doar iubirea le face posibile.

Van Booy te face să crezi în dragoste, să spui “da” frumosului și sentimentelor duioase, care nu te fac mai slab, ci viu și simțitor. Există fericire ce izvorăște din dragoste, așa cum există și suferință și dor. Toate acestea fac parte din noi, iar Van Booy le-a închegat în cuvinte atât de potrivite, încât e imposibil să nu fii mișcat de povestirile lui. Chiar dacă trăim într-o societate ce începe să fie din ce în ce mai sterilă din punct de vedere emoțional, o societate umplută cu apatie și orbire afectivă, colecția aceasta de povestiri, prin toate trăirile pe care le declanșează, arată că nu toți putem fi pervertiți și că avem capacitatea să simțim, să credem, sa fim. Cartea a câștigat în 2009 premiul Frank O’Connor International Short Story Award, iar prima povestire din cele cinci i-a dat și numele.

See – this book belongs to you,’ Hannah said sweetly.

‘No young lady,’ the birdman said. ‘It belongs to you – but you don’t belong to it.’

He leaned in very close to her.

‘You belong to you,’ he said.”  ― Simon Van Booy, Love Begins in Winter: Five Stories

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

2 thoughts on “Love Begins in Winter”

  1. Pingback: Our Christmas Tree

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *