Locuri pe care trebuie sa le vezi la 20+

Dacă abia ai împlinit 20 sau ești undeva pe drumul spre 30, dar încă departe, ar fi cazul să îți bagi visele în valiză alături de câteva haine și să pornești într-o aventură. Ești la vârsta perfectă de a călători, nici copil, dar nici adult, exact la granița când încă te poți bucura ca un copilaș de minunile lumii, dar poți și gusta din parfumul maturității odată propulsat în lume. Noi am făcut o selecție de 20 de locuri ce merită vizitate, potrivite vârstei tale, care îți vor provoca trăiri contradictorii.

1. Cesky Krumlov, Republica Cehă

O nestemată ascunsă în inima Europei-Cesky Krumlov.Până aici e o călătorie de 2 ore cu autobuzul din Praga. Cel mai bine este să mergi vara pentru a te bucura de minunatul peisaj și de locurile de campare de-a lungului râului Vltava.

2. Disneyworld, Orlando, Florida

Este un loc pe care trebuie să îl vezi. Încă te poți bucura de tot ce are de oferit și vei avea șansa să întâlnești  toate personajele Disney cu care ai copilărit. Lasă-te purtat de imaginație și transformă-te cât ești acolo într-un prinț/prințesă.

3. The Rhino Charge, Nairobi, Kenya

Un safari african este un must do. Dacă ai ocazia să pleci, fă-o, dacă nu, prinde o ocazie. Oricum ai face, trebuie să ajungi acolo. Sălbăticie, libertate, aer curat, un apus de soare stupefiant și, bineînțeles, raliul off-road, o competiție nebunească.

4. Salt Flats, Bolivia

Oceanul de sare, Salar de Uyuni, este un loc grozav, peisajul este unul spectaculos și un singur aparat nu e suficient pentru a surprinde splendoarea care te va înconjura. Ai nevoie de o mașină mare, puternică pentru a te purta în această călătorie.

5. The Inca Trail, Peru

Dacă vei căuta poze pe internet cu această destinație vei rămâne cu gura căscată și cu o dorință de nepotolit de a ajunge acolo. Dacă mai ești și pasionat de excursii pe jos la altitudini mari atunci acesta este locul ideal.

6. Drake Passage, Antarctica

Pentru această călătorie ai nevoie de câteva straturi de haine groase și de mult curaj. O să ai ce vedea. Nu te tentează un peisaj înghețat? Mergi cât mai repede căci nu se știe cu încălzirea astea globală când mai ai ocazia.

7. Carnival, Rio de Janeiro, Brazilia

De pe lista ta nu ar trebui să lipsească o călătorie în Rio pentru a te bucura de faimosul carnaval. Lumini, culoare, distracție cât cuprinde. Bucură-te de tinerețe!

8. Bodø, Norvegia

Europa de Nord este ceva ce trebui încercat. Nu numai că peisajul din Norvegia este unul magnific, dar și senzațiile pe care le vei trăi acolo vor fi incredibile. Te vei bucura de o experiență unică care îți va lăsa amintiri frumoase și vei rămâne cu gândul acolo.

9. Mount Fitz Roy, la granița dintre Chile și Argentina

Să ajungi acolo este o provocare și îți trebuie picioare ușoare ca să plutești printre stâncile ce-ți vor lua ochii.

10. Death Valley, SUA

Deși nu prea ai ce să vezi aici tot trebuie să ajungi mai ales dacă ești pe drumul spre Las Vegas. E o experiență, nu vei avea decât de câștigat.

11. Lapland, Finlanda

Imaginează-ți asta: Stai în pat, ești relaxat și privești spectacolul de lumini de pe cer, aurora boreală. Ce poate fi mai romantic și mai frumos ca asta. Ei bine, poți face acest lucru în Finlanda, la hotelul  Kakslauttanen în SaariselkäIf, unde vei fi cazat într-un igloo cu tavan de sticlă. Ce vei trăi acolo nu va putea fi redat în cuvinte.

12. New York City, New York, SUA

Hai, neagă!Spune că nu vrei să ajungi aici. Pe cine păcălești? New York e visul oricui. Oraș imens, cu mii de secrete, clăridi care ating norii, modă, oameni frumoși, distracție, liniștea parcului, o adevărată junglă urbană.

13. Petra, Iordania

Pentru o aventură islamică, îți recomandăm Iordania ca să guști din cultură, istorie și mister.

14. Havana, Cuba

Numele ar trebui să spună totul. Câte filme despre Havana nu au apărut al căror singur scop a fost să provoace poftă de Cuba? Merită descoperită căci ascunde multe.

15. XS Nightclub, Las Vegas

În această listă pentru 20 + trebuie inclusă și o aventură în Las Vegas, iar clubul XS merită încercat. Înarmează însă cu răbdare și bani căci este unul dintre cele mai populare cluburi.

16. Tiger’s Nest Monastery in Bhutan

Probabil că nici nu ai auzit de Bhutan. Nicio problemă, nu e prea târziu să afli despre acest loc de poveste. Localizat în sudul Chinei, aproape de Nepal, Regatul Bhutan este o oaza de liniște și serenitate.

17. Half Dome, Yosemite National Park, SUA

Yosemite merită vizitat atât vara cât și iarna. Senzațiile diferă de la un anotimp la altul și te lasă fără suflare de fiecare dată.

18. Santorini, Grecia

Santorini…până și numele e colorat. Un oraș aflat pe malul mării ce oferă exotism, liniște, libertate și un nisip și o apă cum n-ai visat. Vacanța ideală, relaxare deplină.

19. Marele Zid Chinezesc

Doar dacă ai trăit în grotă până acum nu vei avea cunoștințe despre Marele Zid Chinezesc. Noi vom presupune că nu ai trăit acolo și nu îți vom oferi detalii despre acest loc spectaculos. Te lăsăm să-l descoperi singur. Savurează o porție bună de istorie și cultură cu rucsacul în spate într-o drumeție liniștitoare.

20. Lantern Festival, Taiwan

În a 15-a zi din prima lună din calendarul lunar are loc Festivalul Felinarelor care celebrează sfârşitul festivităţilor de Anul Nou. Îți recomandăm să vezi un așa spectacol de lumină și să inspiri din spiritul asiatic.

 

 

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *