Lobby4hobby: povești din farfurie RE-EDITARE. Workshop #2 la Books Express

Toți avem amintiri legate de mâncare. Poate o prajitură a bunicii, găluștile din supa de pui a mamei, cozonacii mătușii sau de ce nu, grătarul de la iarbă verde. Și să fim serioși, găsim și ceva cicatrici de la primul ceai sau prima porție de cartofi prăjțti facute de fiecare dintre noi. Zâmbim când ne amintim de prima clatită – întoarsă perfect sau lipită semi-permanent de tavan sau de hotă. 🙂

Fară îndoială, mâncarea ocupă un loc important în viața noastră. Iar gătitul este unul din cele mai sociale obiceiuri. Fără să vrem, asociem mâncăruri cu locuri, cu oameni, cu zâmbete.
Atunci, de ce nu am găti? Mai des. Mai distractiv. Mai pentru noi și pentru cei din jurul nostru.
Pe 2o martie de la 18:30 la 20:30, ne întâlnim la Books Express să facem re-editare lobby4hobby:
– să ne spunem “povești din farfurie” – să depănăm amintiri din bucătaria noastră și a altora, să schimbăm istorii despre condimente, ustensile și experiențe inedite;
– să ne încurajăm să greșim – unele din cele mai celebre rețete s-au născut din gafe. Greșim ca să descoperim!
– să vedem ce ne dorim când poftim – diversele pofte ne spun ce ne lipsește, de fapt;
– să ne bucurăm de cum arată mâncarea noastră – câți dintre noi nu au zis sau gândit măcar o dată “nu gătesc pentru că oricum nu arată ca în poze”. Păi, foarte bine că nu arată! Să descoperim cele mai des folosite trucuri în fotografia gastronomică, și ce se întâmplă în realitate în bucătarie, când se filmează cadre cu ghiveciul de pătrunjel în emisiunile culinare.
Despre Minola 
De (de)formație jurnalist, în prezent consultant corporatist, am descoperit în ultimii ani gătitul. Din greseală. Cred că, de fapt, căutam o supapă prin care să prăjesc, aburesc, clocotesc și să dospesc toate bucuriile și frustrările de zi cu zi. Și am trecut prin emoțiile primului foietaj, am simțit chinurile primului curcan la cuptor, și mă bucur de fiecare dată când imi cer prietenii ciocolată de casa după rețeta bunicii mele. 
Atunci când mă gândesc să gătesc ceva, îmi promit că mă organizez. Și fac listă. Și plec bucuroasă la cumpărături, lăsand in urma mea, cuminte pe masa din bucătărie, lista pregatită. Așa că improvizez. Mult și des. Uneori imi iese. alteori… iese altceva. După anii petrecuți în comunicare și bucătărie, am găsit principiul de aur: indiferent ce iese din cuptor, zâmbeste și fii convins că, dacă așa ne-a ieșit, înseamnă că așa am vrut!   Te invităm la zâmbete și povești din farfurie cu Minola.LocaţieSediul Books Express – Grădiştea Floreştilor, Nr 17Durata: 2h (18.30-20.30).Data: 20 martie 2014Preţ: 50 de lei persoană.Pentru înscrieri şi informaţii suplimentare, cu drag vă stăm la dispoziţie: denora@books-express.ro.Telefoane:  021 569.72.76  •  0735 531.939  •  0744 325.215De pe raftul Minolei Jac:  

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *