Lobby4hobby. Mâncăm comunicare pe pâine

Bunicul meu a fost, în vremurile de dinainte de ‘marea tulburare’, cel mai fidel abonat al cotidianului Scânteia. Și cel mai mare fan al Marioarei Murărescu. Practic, copilăria mea poate fi povestită pe capitole încadrate de momentele de ‘Tezaur folcloric’. A urmat perioada ‘Adevărul’ și toate talk-show-urile mai mult sau mai puțin politice. Acum, la 88 de ani, bunicul meu citește Good Food. Și, când merge pe la mama, își caută singur din telecomandă TV Paprika.

Mama gătește fenomenal, face ea cumva de iese totul într-un mare fel. Și asta i-a reușit ani de zile doar din sare, piper, boia și omniprezentul ‘delikat’. Acum trei ani, m-am hotărât să fac sarmale. Nu mai încercasem, mi se părea o activitate ruptă din ‘Dune’; am auzit povești mai degrabă descurajatoare, decât încurajatoare, despre cât de greu e să rulezi compoziția în foile de varză și mi-am tot făcut curaj. Și o sun pe mama să îmi explice. Mama, organizată și răbdătoare ca un medic pediatru ce se află, mă ia metodic, pe pași. Și, deodată, aud: ‘și pui și un pic de oregano’. Dintr-o dată, mi-am amintit că, de ceva vreme, în bucătăria dragă din Oradea apăreau borcănele, pliculețe, punguțe cu diverse condimente. Și că mama răsfoia reviste culinare. Și chiar căuta pe google rețete noi. Și încerca gusturi noi. Feritu-ne-o Domnu’, dacă mama descoperă wasabi, mămăliga cu brânză și smântână nu va mai fi aceeași!!

Precis vi se întâmplă și vouă să realizați că sunteți din ce în ce mai ‘înconjurați’ de mâncare. De emisiuni culinare, de reviste, de ‘am găsit pe net o super rețetă, uite link-ul’. Și nu ați observat că, în știrile de dimineață de la canalele cu concursuri culinare, se ivesc noutățile despre ce s-a întâmplat cu o seară înainte?

Dacă vreți să povestim despre cum ne influențează media obiceiurile culinare și ce se ascunde în spatele ascensiunii atâtor chef-i și a interesului pentru emisiuni culinare, vă așteptăm cu drag la lobby4hobby. Mâncăm comunicare pe pâine.

Despre Minola

De (de)formație jurnalist, în prezent consultant corporatist, am descoperit în ultimii ani gătitul. Din greseală. Cred că, de fapt, căutam o supapă prin care să prăjesc, aburesc, clocotesc și să dospesc toate bucuriile și frustrările de zi cu zi. Și am trecut prin emoțiile primului foietaj, am simțit chinurile primului curcan la cuptor, și mă bucur de fiecare dată când imi cer prietenii ciocolată de casa după rețeta bunicii mele.

Atunci când mă gândesc să gătesc ceva, îmi promit că mă organizez. Și fac listă. Și plec bucuroasă la cumpărături, lăsand in urma mea, cuminte pe masa din bucătărie, lista pregatită. Așa că improvizez. Mult și des. Uneori imi iese. alteori… iese altceva. După anii petrecuți în comunicare și bucătărie, am găsit principiul de aur: indiferent ce iese din cuptor, zâmbeste și fii convins că, dacă așa ne-a ieșit, înseamnă că așa am vrut!

Când? 29.10.2014

LocaţieSediul Books Express – Grădiştea Floreştilor, Nr 17

Durata: 2h (18.30-20.30)

Preț: 50 RON

Pentru înscrieri şi informaţii suplimentare, cu drag vă stăm la dispoziţie: oana@books-express.ro.

Telefoane:  021 569.72.76  •  0735 531.939  •  0744 325.215

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *