Lista scurtă a cărților care te apără de caniculă

Știți vorba aceea “omul gospodar își face vara sanie și iarna car”? Păi cred că putem să o aplicăm și în cazul cărților pe care le citim. 🙂

În sezonul rece totul este mohorât, ne petrecem mai mult timp în casă și visăm aproape necontenit la zile însorite, așa că punem mâna pe o carte a cărei acțiune se petrece pe o plajă din Brazilia și rezolvăm problema. Suntem teleportați într-o realitate ideală, soarele nu ne arde, dar putem să îl simțim alături de valurile din surdină. Mirific.

Vara ca vara, totul e frumos și nu ne deranjează multe aspecte ale vieții cotidiene. Singurul dezavantaj al acestui sezon de vis, asezonat cu pepeni și nectarine, este canicula, desigur. Ne protejăm, stăm la umbră, deschidem aerul condiționat, facem 3 dușuri pe zi, bem multă limonadă și apă rece, dar atmosfera apăsătoare nu dispare. Soluția este simplă, facem o escapadă literară într-o zonă cu aer mai respirabil și mai răcoros, intrăm în poveste, scăpăm de caniculă. Efect garantat!

Sugestii de cărți care te introduc în realități răcoroase:

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *