L’incroyable Robert Doisneau

Robert Doisneau a fost unul dintre cei mai celebri fotografi francezi, cunoscut pentru faptul că întreaga sa carieră s-a documentat despre poporul francez, fiind un naționalist convins. Camera sa  căuta în viață de zi cu zi irealul și dorea să surprindă profunzimea naturii umane, care spunea el că se poate citi pe chipul oricăruia dintre noi.

 

Doisneau s-a născut în anul 1912, în regiunea Gentilly, din Franța, a lucrat o perioadă ca fotograf industrial și de publicitate la Renault, iar începând cu anul  1948 la Vogue Franța. A lucrat acolo până in 1951 când s-a întors la pasiunea lui, fotojurnalismul și fotografierea străzilor și oamenilor din Paris.

El a fost influențat de André Kertész, Eugène Atget şi Henri Cartier-Bresson, iar în cele peste 20 de cărți ale lui a prezentat o viziune fermecătoare despre fragilitatea umană și viața ca o serie de momente linștite dar pline de însemnătate. Robert Doisneau a acordat o importanță neobișnuită jocurilor de stradă ale copiilor, pe care le tratează cu seriozitate și respect. În onoarea sa s-au înființat mai multe școli primare ce poartă numele acestuia.

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *