Lectură pentru copii. Engleză: Oxford Reading Tree Stage 7

Stage 7  (Year 2/P3  Marea Britanie) Recomandăm cărțile cu acest nivel copiilor începând cu 6-8 ani și care au făcut deja primii pași în ceea ce privește cititului în engleză.Dacă ați început mai târziu, nici o problemă, poveștile sunt antrenante și eficiente și la vârste mai mari.Mai jos puteți vedea exemple din paginile unei cărți  corespunzătoare Stage 7. Dacă vi se pare prea greu sau prea simplu puteți ajusta nivelul în funcție de necesitățile copilului dumneavoastră.

Copilul dvs. va începe în acest punct să construiască pornind de la abilităţilor de citire primare deja însușite  şi își va dezvolta încrederea  în a citi mai fluent şi mai diversificat.Iată câteva sfaturi, pe care le puteți pune în aplicare pentru a crea un bun echilibru între a citi de plăcere pe marginea unor subiecte de interes și dezvoltarea abilităţilor copilului să citească cu mai multă încredere şi eficienţă.

Recomandarea 1: Este bine să împărtășiți idei

Nu renunțați să discutați despre cărțile ilustrate, despre cărțile mai simple cu capitole scurte și nu renunțați la poveștile de seară. Alegeți ceva ce să citiți împreună și schimbați păreri. Copilul dumneavoastră se ‘molispi’ și el încet, încet de dragostea pentru citit.

Recomandarea 2: Preluați conducerea

Încercați să citiți împreună cărți puțin mai dificile. Citiți dvs. o pagină, apoi lăsti-l pe copilul dumneavoastră să o citească pe următoarea, sau citiți dvs. informaţiile principale, iar el va citi detaliile.  Auzindu-vă citind fluent și vâzând că citiți pentru a afla informații,  îl va ajuta să înțelegă ce poate însemna cititul și cum poate el să-i folosească.

Recomandarea 3:  Încurajați opiniile

Vorbiți despre o carte atunci când aţi terminat-o de citit împreună. Discutați despre personaje şi despre ceea ce se întâmplă în poveste sau despre ce informații au fost cele mai utile, dar mai ales determinați copilu să-și spună propria părere. Dați-i voie să vă spună dacă nu-i place o carte și de ce. Este în ordine să nu îi placă unele cărți.

Recomandarea 4: Faceți legături

La fel cum discutați despre carte în sine, faceți legături între evenimente sau informații din carte și experiența copilului: “Îți amintești când am făcut noi asta …?“. Faceți-l să pună întrebări și el “Așa face și bunicul?”. 

Biff, Chip and Kipper Stories

Traditional Tales

Snapdragons

[books:t:9780198455530,9780198455554, 9780198455578]

Fireflies

 Descărcați aici activități auxiliare și exerciții prinatbile Stage 7Materiale de ghidare pentru părinți și profesoriPentru mai multe detalii consultați Oxoford Reading TreePentru orice întrebări sau selecții personalizate, vă stăm cu drag la dispoziție. Contactați-ne!

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: aralya

Loving person, people watcher & listener, german teacher, enjoys working @Books Express Write me an e-mail at bogdana@books-express.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *