Lecţii de business şi lifestyle, de la Micul Prinţ

Adresate celor pentru care cel mai important business este tocmai viaţa cu ale ei ameninţări şi oportunităţi de fiecare zi, de fiecare zâmbet şi îmbrăţişare. Şi care îşi fac de lucru cu propriul lor suflet, revizuind şi adnotând fiecare scânteiere…

Ieri s-au împlinit 115 ani de la naşterea celui mai mare, mai năstruşnic şi mai generos copil al literaturii – Antoine de Saint-Exupéry, al cărui Mic Prinţ ne-a fost călăuză prin viaţa mai tuturor celor care am descusut fiecare pălărie întâlnită, în căutarea unui elefant. De multe ori, era doar un tiv cusut grosolan şi burduşit cu hârtie de ziar, dar de fiecare dată a meritat încercarea. Poate data viitoare…Pentru fiecare dintre noi, râsul de clopoţei al rătăcitorului prinţ, vanitoasa şi micuţa floare ocrotită de tigri sau şarpele aducător de despărţire pot spune o altă poveste, dar în lumea aviatorului care îşi caută sensurile în ochii nevinovaţi ai iubirii de iubire ne regăsim cu toţii, făcându-ne de joacă prin ţărâna visurilor din deşert.Cineva mi-a spus, mai demult, că Micul Prinţ este una dintre cărţile alea speciale pe care le poţi reciti întreaga viaţa, descoperind de fiecare dată comori noi,  de gând şi suflet, adăpostite printre cuvinte, printre desenele făcute cu atâta har de melancolicul şi greu încercatul de viaţă Saint-Exupéry însuşi.

The Little Prince
Şi, ori de câte ori revin pe asteroidul B612, am sentimentul că văd lumea aşa cum nu am văzut-o nicicând până atunci.Astăzi, la întâlnirea peste-un secol şi ceva cu domnul Antoine de Saint-Exupéry, m-am gândit la câteva dintre cele mai inspirate, folositoare şi nepreţuite lecţii de zi cu zi pe care le-am primit de la mogâldeaţa de om, rătăcită între pământ şi ceruri.Şi care s-ar putea afla pe noptiera de idei, inspiraţie şi motivaţie a fiecărui întreprinzător, nu neapărat într-ale afacerilor, cât într-ale fericirii şi uimirii de a fi om. 

Despre aparenţe„Doar cu inima poţi vedea cu adevărat. Ce e cu adevărat important nu se arată ochilor.”Despre iubire„Pe-atunci, nu pricepeam nimic. Ar fi trebuit să o judec în funcţie de ceea ce făcea, nu de ceea ce spunea. Îmi parfuma planeta şi îmi lumina viaţa. Nu ar fi trebuit să fug! Ar fi trebuit să înţeleg tandreţea pe care o ascundeau apucăturile ei preţioase. Florile sunt atât de contradictorii! Dar eram prea tânăr pentru a şti cum să o iubesc!”Despre prietenie„Pentru mine, tu eşti doar un băieţel, asemenea altor mii de băieţei. Şi nu am nevoie de tine. Şi nici tu nu ai nevoie de mine. Pentru tine, eu sunt doar o vulpe, asemenea altor mii de vulpi. Dar dacă mă îmblânzeşti, vom avea nevoie unul de celălalt. Tu vei fi pentru mine singurul băieţel din toată lumea, iar eu voi fi singura vulpe din lume pentru tine.”Despre miracole„Dovada că Micul Prinţ a existat este că era fermecător, râdea şi că îşi dorea o oaie. Dacă cineva îşi doreşte o oaie, asta e dovada că există.”Despre oamenii care se iau prea mult în serios“Ştiu o planetă locuită de un om cu o faţă cărămizie. Nu a mirosit niciodată o floare. Nu s-a uitat niciodată la o stea. Nu a iubit niciodată pe nimeni. Nu a făcut niciodată altceva decât să adune cifre. Şi, cât e ziua de lungă, spune întruna, ca tine: “Sunt un om serios! Sunt un om serios!” Şi asta-l face să pleznească de mândrie. Dar ăsta nu e om – e o ciupercă!”Despre căutare permanentă„Pentru cei care pornesc într-o călătorie, stelele sunt îndrumători. Pentru toţi ceilalţi, ele sunt doar nişte luminiţe.”Despre adulţi„Oamenii mari nu înţeleg niciodată nimic de unii singuri. Şi devine obositor să trebuiască să le explici la nesfârşit unele lucruri.”

займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *