Lecția de leadership: De ce unii oameni nu evoluează

leadershipAi muncit vreodată din greu pentru a îmbunătăți la tine o serie de aptitudini din dorința de a mulțumi cererile unei persoane importante din jurul tău și rezultatele bune să nu fie, în final, suficiente? Sau, în calitate de manager ai fost vreodată dezamăgit de performanțele slabe ale unui angajat în care ai investit mult și ai ajuns la concluzia că pur și simplu nu poți face mai mult de atât?

Ambele situații de mai sus indică probleme cauzate de un mindset fix, în care ne este greu să credem că schimbarea se poate întămpla sau că poate face o diferență reală.

Dacă nu ai încredere ca oamenii se pot schimba, atunci este foarte greu pentru ei să se dezvolte.

În a doua situație, convingerea managerului că angajatul său nu se va schimba, face mai puțin probabilă angajarea sa în acțiuni de motivare și ascultare care să sprijine dezvoltarea. Astfel, o echipă nu va ajunge la adevăratul potențial deoarece este nevoie de o singura persoană demotivată pentru a crea un precedent.

Acest exemplu ilustrează fenomenul numit profeția self-fulfilling, în care o credință declanșează comportamente care ne aduc mai aproape de realizarea ei.

A self-fulfilling prophecy is a prediction that directly or indirectly causes itself to become true, by the very terms of the prophecy itself, due to positive feedback between belief and behavior.

Acest fenoment este bine documentat în contexte educaționale. Atunci când un profesor are încredere într-un elev, este mai probabil ca acesta să depună efort pentru a deveni și mai bun. Pe de altă parte, un elev văzut ca având potențial redus, beneficiază mai puțină atenție și sprijin din partea profesorilor și va avea în continuare rezultate slabe.

Ca lider într-o organizație sau echipă trebuie, mai presus de toate, să ai încredere că oamenii pot performa și se pot dezvolta atât personal, cât și profesional, iar acest lucru îi va aduce beneficii nu doar lui, dar și companiei în care lucrează.Află din titlurile de mai jos cum poți să fii un manager mai bun!

sursa foto: hbr.org

Mai multe cărți de leadership pe această temă:

Cele mai vândute 5 cărți de leadership:

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *