La multe greşeli minunate!

NEW

„After all… tomorrow is another day”. Parcă niciodată nu ne dăm seama mai bine de asta ca în preajma unui an nou. Acum, vorbele lui Scarlett, cea care şi-a risipit cu inconştienţă fericirea, dar nu şi încrederea că totul poate (re)deveni bine, se potrivesc mai bine decât orice cu planurile noastre. Nu neapărat şi cu acţiunile…

Am auzit undeva că rezoluţiile pentru noul an ne fac pe toţi să devenim pentru câteva zile politicieni. Asta pentru că ne tot promitem lucruri, pe care ştim că nu le vom îndeplini prea curând, ne amăgim că ne vom ocupa mai mult de sănătatea, educaţia şi finanţele noastre, dar cel mai adesea ne trezim că noul mandat, din viitorul decembrie, ne prinde cu programul de autoguvernare nerespectat.

Cu toate astea, indiferent de jocurile noastre de-a baba oarba cu responsabilităţile, e liniştitor gândul că ziua de mâine aduce o nouă şansă, de a îndrepta totul sau măcar de a repara câte ceva.

Orice ianuarie e puţin sucit, cu faţa întoarsă când spre trecut şi nerezolvările lui, când spre viitor şi nedumeririle lui, aşa că e momentul să ne pregătim de un 2016 cum scrie la carte… Sursa de inspiraţie – câteva dintre gândurile de An Nou ale celor care ne-au schimbat lumea cu faptele, vorbele şi spiritele lor.

Pentru că mâine este, totuşi, o nouă zi, aşa că astăzi ne mai putem permite să greşim puţin…

Mark Twain

„Prima zi din an… acum e clipa potrivită să îţi stabileşti bunele intenţii anuale. Săptămâna viitoare poţi deja să pavezi drumul spre iad cu ele, după cum deja te-ai obişnuit.”

G.K. Chesterton

“Scopul Noului An nu este de a avea un an nou. Ci acela de a avea un suflet nou şi un nas nou; picioare noi, o coloană vertebrală nouă, urechi noi şi ochi noi. Dacă nu o iei cu totul de la capăt, nu ai cum să faci ceva care să conteze cu adevărat”.

Albert Einstein

„Învaţă de la ziua de ieri, trăieşte pentru ziua de azi şi speră la ziua la mâine.”

Ellen Goodman

„Ne petrecem ziua de 1 ianuarie plimbându-ne prin vieţile noastre, încăpere după încăpere, alcătuind liste cu lucruri de făcut, defecţiuni de reparat. Poate anul ăsta, ca să echilibrăm lista, ar trebui să străbatem încăperile vieţii noastre… nu căutând nereguli, ci posibilităţi.”

Anaïs Nin

„Nu am nici o rezoluţie pentru Noul An. Obiceiul de a-ţi face planuri, de a-ţi critica, sancţiona şi modela viaţa face parte dintre activităţile mele zilnice.”

Neil Gaiman

„Sper ca în anul care vine să greşeşti. Pentru că să greşeşti înseamnă să faci lucruri noi, să înveţi, să trăieşti, să te depăşeşti, să te schimbi, să-ţi schimbi lumea. Să faci lucruri pe care nu le-ai mai făcut niciodată şi, cel mai important, să faci Ceva.

Aşa că asta e dorinţa mea pentru tine, pentru noi toţi, pentru mine. Să facem Noi Greşeli. Greşeli spectaculoase, incredibile. Greşeli pe care nu le-a mai făcut nimeni nicicând. Nu te bloca, nu te opri, nu te teme că nu e suficient de bun, că nu e perfect, indiferent despre ce e vorba: artă, dragoste, muncă, familie sau viaţă.

Fă ceea ce îţi e frică să faci. Greşeşte, în anul ăsta şi în cel care urmează!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *