KISS ME KILL ME (Lauren Henderson)

Un nou an, înseamnă un nou început. Cu toții vrem ca ca în noul an, ceea ce ne propunem să și realizăm, dorințele noastre să devină realitate, iar schimbările să apară. Acest lucru îl vrea și personajul principal. Scarlett Wakefield dorește să fie sărutată, să fie privită de băieți cum sunt privite fetele populare, din școala londoneză St. Tabby’s. Este șocată când cea mai populară fată, o invită la o petrecerele de fițe, dar nu se aștepta ca reputația ei să fie pătată…

La acea petrecere, Scarlett îl întâlnește pe Dan McAndrew, băiatul de care este îndrăgostită. O abordează și apoi rămân singuri pe terasă; este sărutată de cine și-a dorit. I s-a părut perfect, până când Dan moare în brațele ei. După moartea lui, toți de la școală o judecă, o jignesc chiar și presa a luat în vizor acest tragic moment. Prietenii ei o trădează, iar școala este insuportabilă.

Dar ce se întâmplă cu Scarlett? Orice sărut al ei, era letal?

Cu sprijinul bunicii, se transferă la o școală nouă, Wakefield Hall Collegiate, unde trebuie să-și păstreze secretul cu orice preț, însă Scarlett nu poate să uite că primul ei băiat a murit în timp ce o săruta. La această școală, nimeni nu știa de reputația ei de -fată cu sărut letal-, până ce primește un mesaj. Mesajul îi dă încredere și o poate ajuta să rezolve acest mister contemporan.

“Same old story, just with a tone of money…”

Cartea Kiss me Kill me scrisă de Lauren Henderson face parte dintr-o serie de patru cărți. La început am bănuit că această carte este pentru adolescenți și are accente fantastice, dar când am început s-o citesc am fost surprins să aflu că este ca o carte într-un fel polițistă, având în plin plan adolescenții și problemele lor. Cartea este subiectivă, narațiune la persoana I, naratorul fiind personajul principal. Avem parte de o viziune feminină asupra vieții, perioada aceea în care intervin fel și fel de probleme adolescentine. Intriga romanului este bineînțeles moartea lui Dan, iar tot ce urmează apoi este o tonă de suspans.

Finalul a fost neașteptat și sunt curios cum este și următorul volum, pentru că avem parte de un sfârșit deschis. Ce nu mi-a plăcut – au fost câteva pagini care au curs prost, când vine vorba de acțiune, dar în rest mi-a plăcut. O carte pentru adolescenți cu mult mister și o răsturnare de situație la final

Articol de Claudiu Carcel, pe care îl puteți găsi aici: http://cartialese.blogspot.ro/

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *