Keira Knightely și rolurile livreşti

Tomata cu Scufiță
de Tomata cu Scufiță
Mie de Keira Knightely nu prea-mi place. Nu ştiu de ce. Are uneori un surâs parşiv, răutăcios de-a dreptul care îi infirmă toată candoarea despre care vorbeşte toată lumea. Pe de altă parte, o admir că îşi face treaba bine, că nu prea citesc despre ea prin ziare sau pe net, că nu iasă în evidenţă decât prin munca ei. O relaţie de ‘love and hate’, da’ pot spune orice despre ea, dar nu că n-o respect. De-a lungul timpului şi-a ales rolurile cu grijă şi, spre bucuria/disperarea mea, am văzut-o în multe ecranizări şi a jucat în şi mai multe. Să vedem care sunt ele:

Oliver Twist (Charles Dickens) – ecranizarea din 1999

Miniserie de televiziune, a jucat rolul lui Rose Fleming. Printre actorii mai cunoscuti, a jucat şi Isla Fisher.Doctor Zhivago (Boris Pasternak) – ecranizarea din 2002Rol secundar, cel al Larei Antipova. Tot un film de televiziune, extrem de frumos şi de tragic. A fost cred că prima oară când am preferat să văd filmul şi nu să citesc cartea. Alături de Keira a apărut în rolul Tonyei şi Alexandra Maria Lara, actriţa de origine română.


Pride & Prejudice (Jane Austen) – ecranizarea din 2005

Rol principal, chiar cel al lui Elizabeth Bennet. Mi-a plăcut cum a jucat, a redat extrem de bine mândria şi siguranţa de sine a personajului. Chiar nu mă pot gândi la o altă Elizabeth. L-a avut ca partener, în rolul lui Mr. Darcy pe Maţhew Macfayden.


Atonement (Ian McEwan) – ecranizarea din 2007

A jucat rolul Ceciliei Tallis, rol principal.


Silk (Alessandro Baricco) – ecranizarea din 2007

 


Never let me go (Kazuo Ishiguro) – ecranizarea din 2010Cartea este frumoasă, tristă, înduioşatoare. Pe mine m-a şocat resemnarea personajelor în faţa destinului lor prestabilit. A jucat rolul secundar al lui Ruth şi, din nou, n-aş vedea o altă actriţă mai potrivită care să îi dea viaţa.London Boulevard (Ken Bruen) – ecranizarea din 2010Filmul are la origine carte cu același nume iar în film Keita joacă alături de Collin Farrell.Nu mă aştept să se oprească aici şi sunt convinsă că din fiecare rol va face ce ştie ea mai bine: o reuşită!займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: aralya

Loving person, people watcher & listener, german teacher, enjoys working @Books Express Write me an e-mail at bogdana@books-express.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *