July is magic: 22 de lucruri pe care nu le știai despre Harry Potter

nest-main-tablet copyLumos!

Pentru că ne mai despart doar 22 de zile pănă când Harry Potter and the Cursed Child va ajunge pe scena teatrului londonez dar mai ales pe rafturile noastre, ne bucurăm de fiecare zi pe care o tăiem din calendar cu gândul la noile vrăji care vor însufleți întreaga vară, iar dacă nu te-ai înscris deja în concurs, te invităm să ne împărtășești dorința ta magică.

Pentru a readuce magia în cotidian, iar cele 22 de zile care au mai rămas se anunță a trece foarte repede, am strâns 22 de lucruri pe care poate nu le știai despre seria Harry Potter:

 1. Well, that was a good plan! Autoarea J. K. Rowling a scris prima ciornă pentru ulimul capitol din Harry Potter and the Deathly Hallows în 1990, cu șapte ani înainte ca prima carte din serie să fie publicată.
 2. Harry Potter and the Languages Game. Întreaga serie a fost tradusă în mai mult de 70 de limbi.
 3. Arithmancy class! Brandul Harry Potter a fost estimat cu o valoare de mai bine de 15 miliarde de dolari
 4. Potterheads are the best fans! Harry Potter and the Deathly Hallows, ultimul roman din serie a vândut 11 milioane de exemplare în prima zi de la lansare.
 5. harry-potter-and-the-deathly-hallows Hermione would remember this.. Întreaga serie Harry Potter cumulează 199 capitole, 4,224 pagini și 1,090,739 cuvinte iar seria ecranizată durează 19 ore și 39 de minute.
 6. Travelling is magic! Ideea pentru universul Hogwarts a apărut în mintea lui J. K. Rowling în timpul unei călătorii cu trenul între Londra și Manchester.
 7. Smooth Harry Potter.. Michael Jackson a dorit să transforme seria într-un musical, însă J. K. Rowling a refuzat această propunere.
 8. Third-floor corridor novels.. Întreaga serie se regăsește pe lista celor mai interzise cărți în Statele Unite.
 9. Happy birthday Harry! Harry împlinește 36 de ani anul acesta, dar magia copilăriei cu siguranță nu l-a părăsit.IMG_3389
 10. Ilvermorny or Hogwarts? CărțilHarry Potter au fost traduse din engleza britanică în engleza americană.
 11. Χαῖρε! Harry Potter and the Sorcerer stone a fost tradusă în greaca veche, însă vă recomandăm să țineți aproape și versiunea în engleză, posibil ca limba lui Platon să piardă din farmecul vrăjilor magice.
 12. Visual thinker here! Pentru a putea vizualiza întreaga poveste J.K. Rowling a construit grafice și schițe pentru a nu pierde din vedere niciun amănunt.
 13.  Curiosity is a good thing! Arthur Weasley nu supraviețuia în schița originală a seriei, însă a mai primit o șansa și este unul dintre cele mai reușite personaje în ultimele volume.
 14. Homework for the little wizards. Regizorul filmului Harry Potter and the prizoner of Azkaban, Alfonso Cuaron i-a rugat pe actorii din rolurile principale să scrie eseuri despre personajele lor. Daniel Radcliffe a scris o pagină, Emma Watson a scris zece pagini iar Rupert Grint nu a scris nimic..
 15.  Harmony, anyone? J.K. Rowling a recunoscut că perechea formată din Hermione și Harry ar fi putut să fie realizată cu success.
 16. Beauxbatons Academy of Magic, in real life. Studiile clasice dar și de limbă și literatură franceză din timpul universității au ajutat-o foarte mult pe autoare în procesul creearii seriei și au fost sursă de inspirație pentru academia franceza de magie.Wizarding-School-Map-Beauxbatons
 17. ‘What was Dumbledore’s wand made of?’ Se pare că aceasta este una din întrebările pentru care J.K. Rowling nu a găsit un răspuns, încă..
 18. Evil is available in pink. Stephen King o consideră pe Dolores Umbridge unul dintre cele mai reușite personaje negative din literatură.
 19. Fluffy is here! Hagrid, cel mai mare iubitor al animalelor din serie nu are un patronus oficial.
 20. RIP Flying Ford Anglia. Considerând frumoasa legătură pe care Harry a avut-o cu vehiculele zburătoare, motocicleta pe care a primit-o de la domnul Weasley rămâne pe măini bune.
 21. Like father, like son.. James Sirius Potter a început cursurile ca Gryffndor în septembrie 2015.
 22. All grown up’s now! În februarie 2016, Pottermore a dezvăluit o imagine cu actorii care vor participa în piesa Harry Potter and the Cursed Child.Pericles_M_G-013-Edit

Sper că micile detalii pe care poate nu le știați v-au deschis apetitul pentru noul titlu, și ne vedem săptămâna viitoare, până atunci pregătiți baghetele și capele de sărbătoare!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *