Julian Barnes – câștigător Man Booker Prize 2011

A patra oară a fost cu noroc pentru Julian Barnes, care a câștigat premiul Man Booker pentru romanul său “The Sense of an Ending” după ce a ratat celelalte 3 ocazii de a ieși învingător.Man Booker Prize promovează cele mai bune cărți de ficțiune ale anului. Premiul este cel mai important premiu de literatură și are puterea de a transforma averile autorilor și chiar și a editurilor. Acesta este în valoare de £ 50.000.Julian Barnes a scris 9 romane, inclusiv “Flaubert’s Parrot”, care a fost nominalizat pentru Booker Prize din anul 1984, a câștigat premiul Geoffrey Faber Memorial și a fost primul englez căruia i-a fost acordat Prix Medicis. De asemenea, “England, England” a fost nominalizat pentru Booker Prize din 1998, iar “Arthur and George” pentru Booker Prize 2005.”Frankly, it is utterly superb. It is easy to read and understand, and the almost conversational tone of the narrative will comfort and amuse, lulling you into a false sense of security. Ultimately, it is heartbreaking, thought provoking and in many ways sublimely perfect.” Xavier Jones Barlow, Waterstone’s Edinburgh

The Sense of an Endingde Julian BarnesUn roman cu adevărat minunat care îl va cufunda pe cititor în poveste încă de la prima pagină și îl va minuna cu precizia prozei lui Barnes. Tony Webster și gașca lui s-au întâlnit prima data în timpul școlii. Însetați de carte și de sex, ei stau în formula lor de 6, negociind cu comportamente nefirești, glume, zvonuri și ironie. Poate că Adrian era puțin mai serios decât ceilalți, în mod cert mai inteligent, dar ei toți au jurat că vor fi prieteni pe viață. Acum Tony este la vârsta a doua. A avut o carieră și o singură căsătorie, un divort calm. Nu a încercat să rănească pe nimeni. Memoria, însă, este imperfectă. Întotdeauna poate aduce surprize, așa cum este pe cale să aprobe o scrisoare de la un avocat.Celelalte cărți nominalizate sunt: 
Jamrach's Menagerie
Jamrach’s Menageriede Carol BirchAcțiunea romanului este plasată în anul 1857. Jaffy Brown alerga pe o stradă din East End din Londra când dă de un animal scăpat de la circ. Scăpat din ghearele morții de către Mr. Jamrach – explorator, antreprenor și colecționar al celor mai ciudate creaturi ale lumii – între cei doi se creează o prietenie. Chiar înainte de a-și da seama, Jaffy se găsește pe o navă spre Dutch East Indies, cu o misiune neobișnuită dată de Mr. Jamrach. Călătoria lui – dacă îi supraviețuiește – va împinge încrederea, dragostea și prietenia la limitele maxime.  
The Sisters Brothersde Patrick deWittOregon, anul 1951. Eli și Charlie Sisters, cunoscuți criminali profesionali, sunt pe drum spre California pentru a omorî un om pe nume Hermann Kermit Warm. Pe drum, frații au parte de o serie de experiențe neliniștitoare și violente în peisajul Darwinian al lui Gold Rush America. Charlie face bani și ucide pe oricine îi stă în cale; Eli se îndoiește de vocația sa și se îndrăgostește. Când ajung în California, ei descoperă că Warm este un inventator care a descoperit o formulă magică, ce i-ar fi putut face pe toți foarte bogați. Ce se întâmplă în continuare este foarte dureros, ciudat și trist. 
Half Blood Bluesde Esi EdugyanConsecința unei toamne în Paris, anul 1940. Hieronymous Falk, o stea în devenire a scenei de cabaret, a fost arestat într-o cafenea și nu s-a mai auzit de el de atunci. Avea 20 de ani. Era un cetățean german. Și era negru. 50 de ani mai târziu, Sid, colegul de trupă al lui Hiero și singurul martor al acelei zile se întoarce în Berlin. Convins de vechiul lui prieten Chip, Sid descoperă că sunt mai multe lucruri care ies la suprafață de la stabilirea soartei lui Hiero.   
Pigeon Englishde Stephen KelmanProaspăt ajuns din Ghana cu mama lui și sora sa, Harrison Opoku în vârstă de 11 ani trăiește la cel de-al 9-lea etaj al unui bloc de apartamente. Al doilea cel mai bun alergător din întreg Year 7, Harri concurează prin noua sa viață în încălțămintele lui sport – cu dungile Adidas desenate cu ajutorul unui marker – inconștient de adevărata amenințare din jurul lui. Cu o fascinație pentru gașca locală – the Dell Farm Crew – și pentru porumbelul care îi vizitează balconul, Harri absoarbe multele elemente ciudate ale noii lui vieți din Anglia: privind, ascultând și învățând trucurile supraviețuirii în marele oraș. 
Snowdrops
Snowdropsde A. D. MillerRomanul este o dramă psihologică ce se desfășoară pe parcursul a unei singure ierni din Moscova, pe măsură ce limitele morale ale unui tânăr englez sunt schimbate de către oportunitățile seducătoare, dezvăluite de noua Rusie: tărâmul hedonismului și al disperării, corupției și bunăvoinței, ale cabanelor magice și cluburilor de noapte depravate; un loc unde secretele – și cadavrele – ies la lumină numai când zăpada începe să se topească…займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *