Jucăriile de lemn în lumea copiilor

“A toy is never truly happy until it is loved by a child.”

Într-o lume a ispitelor și a pericolelor aflate la tot pasul vrem să ne știm copiii în siguranță, să se joace cu ceva nedăunător pentru sănătatea lor și să învețe diferența dintre bine și rău. Joaca face parte din viața lor și reprezintă o etapă importantă în educația și dezvoltarea acestora. Noi, ca părinți, trebuie să știm ce este mai bine pentru micuții noștri și să îi ferim cât putem de situații primejdioase și de obiecte ce le pot pune viața în pericol. Pe piață au apărut tot felul de jucării din materiale nocive, care se strică foarte ușor, piese mici ce pot fi înghițite sau care îi pot răni pe prichindei. De aceea, suntem nevoiți să găsim o alternativă sănătoasă, o jucărie sigură care le poate oferi copiilor tot ce au nevoie.

Este o jucărie de lemn sănătoasă și sigură pentru copilul meu?

Da, alternativa sănătoasă o reprezintă jucăriile din lemn. Nu conțin substanțe toxice și chimicale și nu se sparg. Tendința copilului este de a mușca, sparge, arunca sau supune jucăriile unor „chinuri” constante, de aceea lemnul este cea mai bună alegere. Are o rezistență îndelungată în fața micilor persecutori și prezintă o curiozitate în ochii celor mici. „De ce nu strigă mami la mine când vede cum arunc jucăria? De ce nu mă ceartă dacă vreau să o rod?” Jucăria de lemn atrage atenția, este ceva deosebit.

Este suficient de interactivă o jucărie de lemn pentru copilul meu?

Da, este. Cu cât este mai simplă cu atât stimulează mai mult creativitatea. Copiii sunt într-o continuă descoperire, sunt curioși și neastâmpărați, mai ales când au în față o astfel de jucărie. „Ce face, cântă, se mișcă, pot să o rod, se rupe?”. E un mister pentru ei și de aceea creativitatea lor atinge cote maxime atunci când trebuie să construiască un turn, castel, trenuleț sau orice altceva. Prin folosirea cuburilor și a altor forme geometrice sunt stimulate percepția vizuală, gândirea logică, imaginația și  simțul practic. Jucăriile precum căsuța de păpuși, mobilierul, puzzle-ul, animale, păsări, elemente din natură sunt reprezentări ale lumii înconjurătoare și îi ajută pe pitici să își formeze idei cât mai precise asupra universului în care trăiesc. Practic, aceștia duc o viață asemănătoare adulților, dar în miniatură, imitând lumea acestora, cu anumite limite.

Culorile cât mai vesele și vii, formele frumoase și diverse constituie un imbold pentru copiii, aceștia punându-și mintea la contribuție și imaginația în mișcare. Ce poate fi mai frumos ca un copil care se bucură de o jucărie sănătoasă și sigură? Fascinante, rezistente, de o calitate extrem de bună, jucăriile de lemn sunt soluția ideală. Este cea mai bună investiție pe care un părinte o poate face în materie de joc și distracție pentru cel mic.

Pentru părinții care petrec timp acasă cu cei mici și care au ceva talent în artizanat sau lucru manual vă recomandăm următoarele cărți care vă pot ajuta să vă descoperiți copilul din voi și să vă apropiați de copiii voștri.

 займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

1 thought on “Jucăriile de lemn în lumea copiilor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *