John Grisham

 

 

 

John Grisham Jr. este un autor american a cărui profesie îl inspiră de fiecare dată să ducă la capăt încă un triller sau un roman polițist.

Născut pe 8 Februarie 1955 în Jonesbro, Arkansas într-o familie de muncitori visează de mic să devină un basketbalist celebru. Când ajunge să realizeze că nu-și va putea îndeplini visul își începe studiile de economie la Mississippi State University și continuă ulterior cu teoria dreptului. După absolvire în 1981 lucează ca avocat în Southaven. Se specializează în drept penal și preia exclusiv procese care implică vătămare corporală. În 1983 candidează pentru partidul Democrat și este ales ca membru în Parlamentulu statului Mississippi.

După ce devine implicat într-un proces în care martorul reprezintă un copil-victimă a unui viol-începe să scrie despre acest caz luând în considerare posibilitatea ca tatăl fetiței atacate să îl fi ucis pe agresorul acesteia. Scrierea acestui roman durează trei ani în care Grisham se trezește zilnic la ora cinci dimineața pentru a scrie. În urma acestui efort The Runaway Jury este publicat și apare în 1989 în 5000 de exemplare. În ziua în care își finalizează primul roman Grisham îl începe pe al doilea. Povestea acestuia se construiește în jurul unui tânăr avocat angajat de o cancelarie aparent perfectă care însă se dezvăluie a fi departe de orice perfecțiune. În momentul în care Grisham va oferi povestea spre regizare pentru o sumă de 600.000 de dolari Casei de Producție Paramount Pictures, devine unul dintre cei mai râvniți autori. Filmul, intitulat The Firm devine cel mai vându roman al anului 1991 și ajunge să fie un besteller al New York Times, aflat timp de 47 de săptămâni pe locul întâi al celor mai bine vândute cărți. În primăvara lui 1991 John Grisham renunță la funcțiile sale politice și juridice pentru a se putea concentra în jurul scrisului.

Succesul asigurat de scrieri precum The Pelican Brief și The Client îl fac pe Grisham maestrul romanului justițiar modern. Succesul ulterior îi asigură și republicarea romanului The Jury. Acesta devine și el un bestseller. Grisham scrie începând cu 1989 în fiecare an altă operă. Pe rând, toate se transformă în bestsellere. În acest moment, cărțile sale sunt publicate peste 250 de milioane de exemplare în 38 de limbi naționale. În 1996 avocatul se întoarce în sala de proces și cere pentru clienta sa o despăgubire de 683.500 de dolari-cea mai mare sumă aprobată în întreaga sa carieră.

Mai multe opere ale lui John Grisham

Mai mulți autori ai săptămânii

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *