Jodi Picoult

“When you love someone you let them take care of you.”(Jodi Picoult)

Jodi Picoult(47 ani) este una dintre cele mai vândute autoare ale momentului, având in palmares peste 21 de titluri. A studiat litere și scrierea creativă la Universitatea Princeton, iar studiile le-a continuat printr-un masterat la Universitatea Harvard de unde a plecat cu o diplmă în educație. Primele sale opere publicate au fost povești scurte, apărute în revista Seventeen încă din timpul liceului. Operele lui Jodi pun accent pe complexitatea relațiile interumane, iar majoritatea romanelor sale se încadrează în genul thriller, în care fiecare final aduce o schimbarea neașteptată.

Doar una dintre cărțile sale a fost ecranizată (My Sister’s Keeper), având-o pe Cameron Diaz în rolul principal. De asemnea, Jodi Picoult a scris o serie (volumul 3, 5 numere) a benzilor desenate DC Comics’ Wonder Woman.

A primit mult premii pentru munca sa, printre care enumerăm: New England Bookseller Award for Fiction (2003), Book Browse Diamond Award pentru romanul anului, The Award for Mainstream Fiction from the Romance Writers of America, Cosmopolitan magazine’s ‘Fearless Fiction’ Award 2007, Waterstone’s Author of the Year in the UK, etc.

Ultimul său roman este The Storyteller, cel mai bine vândut titlu al ei de până acum, prezent încă în topul The New York Times Bestsellers.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *