Jocuri și jucării

Am mai vorbit și cu altă ocazie despre jocuri pe care, deși le cumpărăm pentru copii, ne captivează atât de repede și de profund încât uităm cum au trecut orele și că timpul de culcare s-a scurs de mult. Biberbande este un astfel de joc. Un joc de cărți cu reguli stabilite și pe „nevăzute”. Pentru că ceea ce contează cel mai mult când te joci Biberbande este capacitatea fiecărui jucător de a ține minte cărțile celorlalți, chiar dacă apucă să le vadă numai o singură dată, și numai pentru câteva secunde. Mensch ärgere dich nicht–varianta în germană a lui Nu te supăra frate este deja un joc clasic, care apare sub o mie de fețe ca joc de care nu te poți sătura, și la care întotdeauna se întâmplă să ne supărăm, măcar un pic. Eu am ajuns să cred că e un test de răbdare, pe care însă învățăm să-l ocolim cu umor.

Dacă vrem să ne jucăm însă construind și învățând pași ai construcției noastre și, astfel, și cuvinte noi-și nu ar trebui să subestimăm niciodată creativitatea celor mai mici dintre noi de a inventa pur și simplu cuvinte- Nagelmosaik este jocul ideal pentru toți așa-zișii meșteri contructori. Mai ales că, oricum le-ar întoarce și învârti și cel mai ciudat cuvânt-existent sau inventat- are nevoie de o reprezentare pentru a intra în lume. Cu ciocan și cuie mici, să ne punem mintea la încercare!

Fie că suntem încă frapați de lumea din jur-și de câte ori nu ni se întâmplă nouă, celor mai mari ?-și încercăm totuși să le oferim copiilor câteva repere despre ce cunoaștem, sau că avem o lecție de învățat pentru la grădi Meine erste Spielwelt –Bauernhof poate fi de mare ajutor. E un joc cu figurine, în acest caz, animalele domestice și ferma în care locuiesc, care îl familiarizează pe cel mic și ne aduce și nouă aminte despre viața animalelor care sunt crescute în jurul casei. Pentru cei mai mici dintre cei mici, soft-toys sunt jucăriile care au o viață lungă și fericită. De ce ? pentru că, fie că micuțului îi vor plăcea culorile lui Elmer sau blănița lui Shaun the sheep sau că va face cunoștință încă de-a lungul primilor pași cu Peter Rabbit, primul animal de pluș nu este uitat cu ușurință, mai ales după ce-a vegheat nopți întregi și a fost luat și prezentat celor mai buni prieteni din parc sau de la grădiniță.

Books Express vă pune la dispoziție o largă gamă de jucării care fac istorie și astăzi. De fapt, orice obiect care spune o poveste destul de frumoasă ca să fie repovestită este ținut minte și dat mai departe. Așa se întâmplă și cu cele mai iubite jocuri și jucării. Și ce ocazie să fie mai potrivită pentru dăruirea lor decât sărbătoarea colorată a Crăciunului ? Ascultați poveștile jucăriilor. Sunt aceleași pe care și cei mai mari dintre noi, într-un timp ,le auzeam cu mare drag și nerăbdare. De ce să nu o facem din nou, cu micuții noștri ?

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Sandra

Citesc literatura care îmi spune ce și cum să înțelegem despre cine suntem. Secolele XVI și XVII. Nașterea științei moderne. Religie și filosofie. Aparțin unei echipe formate din oameni competenți și curioși și mă numesc asistent de cercetare la Facultatea de Filosofie, Universitatea din București. Îmi petrec de șase săptămâni timpul întrebând epoca Reformei ce are să ne spună, într-un orășel din Germania de sud-vest. Aici am găsit răspunsuri dublate de întrebări și aștept să mă reîntorc. Voi fi curând acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *