Istoria Keep Calm

Keep Calm and Carry OnIstoria afișelor Keep Calm datează din 1939, când guvernul britanic a lansat la începutul celui de-al Doilea Război Mondial o serie de afișe de propagandă.

Primele două postere create au fost ”Freedom Is In Peril. Defend It With All Your Might” și ”Your Courage, Your Cheerfulness, Your Resolution Will Bring Us Victory”.

Rolul lor a fost să ridice moralul populației, fiind pregătite să fie afișate în maxim 24 de ore de la începerea războiului în mijloacele de transport, magazine sau adunări publice.

Cel de-al treilea poster pe care scria simplu “Keep Calm and Carry On” era pregătit pentru a fi afișat în cazul unei invazii a Germaniei în Marea Britanie. Dar cum asta nu s-a întâmplat afișul nu a fost văzut de public niciodată. Posterele au fost create de Ministerul de Informații, care a prevăzut agitația ce se va produce în rândul populației o dată cu  începerea războiului, însă din păcate autorul lor exact a rămas necunoscut.

 Afișul Keep Calm and Carry On era gândit să ridice moralul populației în eventualitatea unei invazii Germane în Marea Britanie, dar cum asta nu s-a întâmplat el nu a fost niciodată folosit.

 

 

Designul ales a fost unul simplu, dar de impact: un fond plin dintr-o singură culoare puternică. Stilul caracterelor este unul unic și ușor de recunoscut, cu un mesaj de la rege pentru poporul său. În partea de sus posterele conțin imaginea stilizată a coroanei regale, o reprezentare simplificată fiind preferată în locul unei fotografii.

Chiar dacă au fost tipărite 2.500.000 de exemplare, doar o mică parte a fost distribuită, majoritatea fiind reciclate în 1945 la sfârșitul războiului.

Designul este unul simplu dar de impact: fond plin dintr-o singură culoare puternică, font unic ușor de recunoscut și un mesaj direct de la rege pentru poporul său.

În anul 2000, o copie a afișului Keep Calm and Carry On a fost descoperită într-un anticariat din Northumberland. Deoarece drepturile de autor pentru creațiile guvernului Marii Britanii expiră după 50 de ani, proprietarii anticariatului Stuart și Maria Manelay au început să le imprime din nou, la cererea clienților.

Din august 2011, acest slogan a devenit marcă înregistrată a Keep Calm and Carry On Ltd, o companie din Marea Britanie, dar deja s-a înregistrat o cerere de invalidare a mărcii înregistrate pentru că sloganul era deja foarte răspândit înainte de înregistrare.

Posterul a inspirat game de îmbrăcăminte, căni, obiecte de papetărie, precum și o carte de citate motivaționale și au fost create numeroase parodii și parafrazări  pe aproape orice subiect, de la politică la mesaje drăgălașe și în toate mediile grafice posibile.

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

1 thought on “Istoria Keep Calm”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *