Istoria Chanel No 5

“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course.” (Marilyn Monroe)Istoria celui mai cunoscut parfum din lume a început în 1920. Cu ocazia prezentării de modă din 5 mai, Coco Gabrielle Chanel și-a dorit un nou parfum pentru a deschide evenimentul, un parfum spectaculos care să impresioneze și cele mai cârcotașe gusturi. Și a reușit.Ea a dorit să folosească esențe care să-și păstreze cât mai mult timp mirosul în piele, spre deosebire de esențele care se foloseau la acel moment. L-a ales pe Ernest Beaux pentru a-l realiza, însă elementele(80 la număr) au fost selecționate de Coco, parfumierul avea doar rolul de a le combina cum credea el de cuviință. Pentru decizia finală, Ernest i-a prezentat 5 variante de parfum din care ea treabuia să aleagă. Variantele au fost numerotate de la 1 la 5, iar Chanel a ales varianta cu nr 5 pentru că urma să fie lansat într-o zi de 5, în a 5 a lună a anului și părea un număr norocos. De asemenea, a considerat că se potrivește perfect hainelor pe care ea le creează. Un ingredient controversat folosit la fabricare parfumului a fost moscul de civet. Acesta era extras de la civete(animale de talie mică, ce trăiesc în Africa și Asia), motiv pentru care Chanel a intrat în atenția Asociației pentru Protecția Animalelor. Abia în 1998 moscul de civet a fost înlocuit cu un element sintetic.Succesul parfumului a fost unul răsunător. Marilyn Monroe a afirmat că singurul lucru pe care îl poartă în pat este Chanel No 5,  Andy Warhol a realizat o serie de printuri pornind de la sticla parfumului și Muzeul National de Artă din New York a pus sticla în colecția permanentă de produse cu design remarcabil. Din 1924, Chanel No 5  a început să fie comercializat și în Statele Unite, mai exact în New York. Acest oraș era considerat centrul cultural și comercial al Americii, cunoscut pentru clientela avidă după bunurile de lux. Se spune că pentru realizarea designului sticlei, Coco Chanel s-a inspirat din locul în care și-a petrecut o  mare parte a vieții și anume Place Vendome, din Paris.Chanel No 5 a devenit încă de la apariția sa din 1920, cel mai dorit parfum din lume, elementul cel mai chic pe care îl poate avea o femeie în garderobă și aroma care emană eleganță, bun-gust și sex-appeal. Parfumul feminității și al stilului este doar o mică parte din impresionanta istorie a Casei Chanel, care merită o atenție deosebită. займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

1 thought on “Istoria Chanel No 5”

  1. Coco Chanel , femeie care s-a impus in istoria feminismului. Datorita ei, au prins aripi pana si cele mai timide dames si Franta a capatat o noua culoare si in curand pata de culoarea s-a extins si mai departe de granite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *