Isabel Allende, o viață povestită

Isabel Allende fiică de diplomat și nepoata fostului președinte al Republicii Chile, Salvador Allende, înlăturat de la putere și asasinat în 1973, a fost marcată de istoria familiei sale în viața politică. După asasinarea unchiului său pleacă în Venezuela în exil, alături de soțul și copii săi, moment în care scrie primul ei roman, The House of the SpiritsAcest roman a fost început în 1981, când Isabel a aflat că bunicul său este pe moarte, iar ea era prea departe pentru a-i putea fi alături. Astfel, pentru a suplini această lipsa, i-a scris o scrisoare. Aceea scrisoare a fost temelia de la care a început primul său roman, care tratează politica chiliană pornind de la viața familiei sale.După acest roman care a avut un succes răsunător, fiind ecranizat în anul 1993, cu Meryl Streep în rolul principal, Isabel Allende a devenit cea mai cunoscută scriitoare de limba spaniolă din lume.Fie că scrie memorii sau ficțiune, cărțile ei te marchează datorită modului impresionant în care povestește. Dragostea și implicarea pe care le depune pentru fiecare operă în parte atinge cititorul cu fiecare cuvânt.În 1995, apare Paula, scrisă de Isabel pentru fiica sa care a murit în 1992. Este un roman cutremurător, în care scriitoarea îi adresează fiicei sale cuvinte prin care transmite sentimente pe care nu  le-a putut exprima cât timp a fost în viață. Această carte prin stilul său emoționant și personal, reflectă o multitudine de trăiri omenești.Paula este o carte în care ne regăsim cu toții. Isabel Allende a trăit o viață tulburătoare, în care a asistat la decesul unor persoane care i-au marcat viața, precum unchiul, tatăl și fiica sa. A trăit 13 ani departe de țara sa, dar nu s-a plâns niciodată de nedreptatea vieții, și a susținut că a primit de la viață chiar mai mult decât merita.Vezi aici toate cărțile scrise de Isabel Allende.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

1 thought on “Isabel Allende, o viață povestită”

  1. Daca s-ar acorda vreun premiu pentru darul de a spune povesti,cred ca ea l-ar merita cu desavarsire. I-am citit aproape toate cartile,m-am bucurat de fiecare in parte ca un copil de o acadea,am plans si am ras citindu-i cuvintele smulse din suflet. Dintre toate romanele,”Paula” a fost cel care m-a atins pana dincolo de limite, m-a impresionat mai profund decat credeam ca te poate impresiona o carte(si am citit multe carti la viata mea). E totusi trist cand te gandesti cu ce sacrificii a fost scrisa cartea,cat de multa durere trebuie sa se ascunda in spatele fiecarui cuvant,cata neputinta si deznadejde poate cuprinde sufletul unei mame care si-a pierdut copilul,dar si cata dragoste,speranta si zambete pot genera o fiinta pe care ai purtat-o in pantec 9 luni. Sentimentul de a fi mama nu il cunosc inca,dar cartea lui Isabel mi l-a descris in cel mai frumos mod posibil. Pe langa talentul pe care il are,o admir pentru puterea de care a dat dovada la fiecare rascruce a vietii si pentru tenacitatea cu care lupta in continuare sa priveasca inainte,caci nu ne mai ajuta cu nimic sa privim inapoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *