Învață să delegi eficient

Managerii trebuie să învețe să delege eficient, deși întreaga responsabilitate pentru buna desfășurare a proiectelor, le revine la final tot lor. Gestionarea sarcinilor are nevoie și de o execuție fără cusur. Însă, managerii trebuie sa fie conștienți de faptul că singuri nu le pot face pe toate. Dacă ești în situația în care conduci o echipă, învață să-ți delegi eficient din responsabilități. De asemenea, nu uita că alte persoane nu vor face lucrurile exact la fel cum le-ai face tu, dar nu contează stilul în care sarcinile sunt rezolvate, ci calitatea rezultatelor finale.

Pentru ca întreg procesul de delegare să funcționeze la un nivel optim, realizează un plan care să se desfășoare pe o perioadă mai îndelungată, acest lucru fiind realizabil și în funcție de data limită a proiectului. În funcție de aptitudinile, experiența și cunoștințele oamenilor pe care îi ai în echipa ta, deleagă corect sarcini pe care fie nu ai timp să le realizezi, fie îi vor ajuta pe aceștia pe viitor prin dezvoltarea anumitor abilități sau prin crearea de noi oportunități de creștere în funcție.

Un manager eficient trebuie să învețe să delege corect, acesta însemnând că trebuie să ofere membrilor echipei posibilitatea de a învăța lucruri noi și de a se dezvolta. Însă în același timp, trebuie să monitorizeze desfășurarea proiectelor și să fie mereu disponibil pentru orice fel de întrebări sau indicații. Pe măsură ce un manager va avea mai mult succes în extinderea competențelor oamenilor pe care îi are în echipă astfel încât aceștia să poată funcționa autonom, acesta va face și o schimbare majoră a modului în care își va petrece timpul și își va consuma energia.

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

1 thought on “Învață să delegi eficient”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *