Învață de la oamenii încrezători

Uneori se întâmplă să ne lipsească  încrederea în noi, în propriile forțe și să fim cu moralul la pământ. Din această cauză ne ferim să facem anumite lucruri care poate ar fi cântărit în deciziile din viitor, alegându-ne cu regrete și păreri de rău că nu am îndrăznit. Poarte ar fi mai bine să ne uităm la cei care sunt încrezători și plin de curaj, fără să se ferească sau să le fie teamă atunci când se confruntă cu ceva.

1. Nu își caută scuze

Oamenii cu o încredere mare în ei își asumă vorbele și acțiunile, fără să dea vina pe mediul extern. Nu bagă la înaintare traficul sau alte motive dacă au întârziat la locul de muncă. Nu vin cu scuze ieftine de genul : „Nu am timp” sau „Nu sunt pregătit încă, suficient de bun etc.” Sunt genul de persoane care depun efort și fac tot ce pot pentru a deveni din ce în ce mai buni.

2. Nu evită lucrurile de care se tem

 

Nu lasă frica să le domine viețile. Ei știu că exact lucrurile de care le este frică sunt cele pe care trebuie să le realizeze pentru a evolua și pentru a trece la următorul nivel.

3. Nu trăiesc într-o bulă de plastic

Oamenii încrezători nu trăiesc într-o zonă de confort, pentru că știu că acolo este locul unde visele mor. Lasă în spate confortul și fac lucruri care le testează limitele, chiar dacă sunt incomode. E un drum pe care îl urmează pentru a reuși în viață și nu se plâng.

4. Nu amână lucrurile

Un plan realizat astăzi este mult mai bun și mai practic decât unul  ce urmează a fi realizat cândva. Oamenii încrezători nu așteaptă momentul oportun, căci știu că așteptarea provoacă frică și nesiguranță. Vor acționa acum, aici, azi. Progresul începe azi, nu mâine.

5. Nu fac o obsesie din ceea ce cred alții

Oamenii încrezători nu acordă importanță feedback-ului negativ. Ei nu bagă de seamă părerile pesimiste și negative ale celor din jur pe care nu le pot schimba, ci se concentrează asupra țelului lor și se interesează de binele semenilor săi. Sunt conștienți de faptul că nu se pot face plăcuți de toată lumea și au încredere că prietenii adevărați îi vor accepta așa cum sunt, fără să se preocupe de altceva.

6. Nu îi judecă pe alții

Oamenilor increzători nu le place drama, nu le plac conflictele și nu simt o nevoie acută de a-și vorbi prietenii pe la spate sau de a bârfi. Se simt bine în pielea lor și nu văd rostul în a-i privi de sus pe ceilalți, judecându-i și bucurându-se de nereușitele lor.

7. Nu fac comparații

Cei care au încredere în ei știu că nu sunt în competiție cu ceilalți, ci doar cu ei înșiși, încercând constant să se autodepășească. Consideră că este inutil să facă comparații având în vedere că fiecare om este unic, are o poveste diferită, personalitate distinctă și fiecare om în parte urmărește altceva.

8. Nu au nevoie de încurajare constantă

Sunt conștienți de faptul că viața nu este corectă și lucrurile nu vor merge de fiecare dată așa cum vor ei, neputând controla fiecare aspect al vieții. Astfel că își concentrează atenția și forțele realizând lucruri care să le aducă satisfacție și care să îi ajute să avanseze, ără să se plângă sau să caute ajutor.

9. Nu evită adevărurile neplăcute ale vieții

Își confruntă problemele încă de la început, înainte ca acestea să se agraveze să sa nu mai poată fi îndreptate. Preferă să poarte conversații incomode, poate stânjenitoare, în vederea rezolvării conflictului decât să lase să se adâncească și să nu mai existe cale de întoarcere. Adevărul doare, dar mai bine îl înfrunți decât să îl bagi sub covor si să îl uiți acolo.

10. Nu renunță în urma unor mici nereușite

De fiecare dată când sunt la pământ se ridică fără probleme tocmai pentru că știu că eșecul face parte din procesul de dezvoltare și nu se poate altfel. Mai devreme sau mai târziu trebuie să îl înfrunte și să meargă mai departe.

11. Nu cer nimănui permisiunea de a acționa

Oamenii încrezători iau măsuri fără nici cea mai mică urmă de ezitare. Dacă nu ei, atunci cine? Nu trece o zi fără să își facă singuri curaj și să acționeze.

Cântăresc, analizează, confruntă. Asta fac cei care știu ce vor, care au încredere în propriile forțe și nu se tem de rezultate.

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *