Inteligența emoțională poate fi îmbunătățită

Inteligența emoțională presupune conștientizare de sine prin înțelegerea propriilor emoții și capacitatea de a le exprima, utiliza sau controla pentru a crea relații constructive cu oamenii din mediul înconjurator. Gestionarea stărilor emoționale pe care le avem, aduce numeroase beneficii manifestate în toate aspectele vieții. Inteligența emoțională influențează reușita în activitatea profesională, competențele de ordin emoțional putând fi transpuse în abilități ce pot fi aplicate practic.

Autoconștientizarea, autocontrolul, empatia și gestionarea relațiilor fac parte din inteligența emoțională, aceste caracteristici contribuind la dezvoltarea personală și la realizarea unui proces eficient de comunicare cu ceilalți. Este foarte important să identificăm emoțiile personale și să deținem capacitatea de a le gestiona corect pentru a beneficia de confort psihic și de succes în crearea și menținerea relațiilor interpersonale. De asemenea, gestionarea corectă a propriilor emoții este benefică pentru menținerea sănătății.

Viața socială implică interacțiune cu cei din jur și manifestare de sentimente. Modul în care acestea sunt exprimate au consecințe rapide prin impactul asupra celui care primește mesajul. Astfel, dacă exprimăm ceea ce simțim într-un mod ce respectă reguli ale unui consens social cu privire la exprimarea sentimentelor în anumite momente, vom reuși să relaționăm mai bine cu cei din jur. De asemenea, în afară de ce transmitem, contează și ce receptăm. Înțelegerea informațiilor cu încărcătură emoțională ajută la realizarea unei comunicări eficiente și la crearea de relații autentice.

Inteligența emoțională există în fiecare dintre noi, iar informațiile despre acest tip de inteligență ajută la o mai bună înțelegere a cauzelor generatoare de anumite sentimente pe care le avem. De asemenea, ajuta la stăpânirea artei de a crea și menține relații armonioase cu cei din jur.

Mai multe cărți de dezvoltare personală aici

Cumpără cărți despre  inteligența emoțională

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

4 thoughts on “Inteligența emoțională poate fi îmbunătățită”

  1. Eee, uite acesta este un subiect despre care as vrea sa aflu mai multe.

  2. Eh, la testele pe subiectul asta am niste rezultate care ar trebui sa fie foarte jenante daca m-ar interesa… Dar depinde ce se urmareste in ele, ca una sunt relatiile stranse cu persoanele foarte apropiate, alta actiunile “corecte” in diverse alte situatii, si cu totul altceva ce-as face eu in respectivele situatii daca necesita interactiune directa altfel decat strict on-line, severe social anxiety and all. Plus ca reusita in activitatea profesionala si regulile consensului social chiar nu ma intereseaza. Iar comfortul psihic in general si rezistenta la stres in special tind spre zero oricum…

    Ai grija sa nu faci rau intentionat (decat eventual daca cealalta persoana a facut un rau cel putin echivalent prima si consideri ca merita efortul sa-i dai o lectie) si sa faci tot posibilul pentru a repara raul facut neintentionat dupa ce / daca ti se explica, in termeni reali si relevanti, exact de ce si cum actiunea ta a fost daunatoare pt. altcineva in mod nejustificat. Daca ar respecta toata lumea regulile astea, ce bine ar fi… Si altele nu prea ar mai avea niciun sens. Nu ca acum au.

    Dar eu tot imi doresc lumea aia cu destul de putini oameni si destul de multa tehnologie ca sa nu fii nevoit sa interactionezi direct decat cu persoanele cu care chiar iti doresti sa interactionezi direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *