Inteligenţa artificială

Înainte de 1950, conceptul de Inteligenţă Artificială era necunoscut în mare parte lumii, reprezentând o imagine puţin probabilă să existe în realitate. Un concept utopic.

Inteligenţa Artificială reprezintă de fapt simularea inteligenţei umane procesată de maşini, în special, de sisteme de computere. Acest domeniu a fost, în general, caracterizat de cercetări complexe în laboratoare şi doar destul de recent a devenit parte a tehnologiei în aplicaţii comerciale.

De când a luat naştere acest concept, s-a pus problema că, în viitor, maşinile inteligente vor deveni substitutul umanităţii, ba chiar nişte înlocuitori mult mai eficienţi: nu ar necesita mâncare, somn, nu ar avea sentimente, probleme de sănătate sau nu ar ridica probleme incomode pe care omul de rând le exprimă.

Este puţin probabil ca acest lucru să se întâmple, cel puţin în viitorul apropiat pe care-l vom trăi noi, cei care citim acest articol. Însă nu este exclusă această idee – şi pornind de la aceasta, autorii au preluat-o în scrierile lor şi au transformat-o în experienţe imaginare, scenarii despre ce-ar putea deveni umanitatea.

Citind cărţile, putem să ne gândim că asta se va întâmpla peste câteva sute de ani. Sau cine ştie, poate mai curând. Iar asta mă face să-mi doresc să pot trăi încă un mileniu, pentru a afla ce ne aşteaptă pe noi toţi.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *