Inspiraţie şi design interior

Uneori, acasă poate fi o persoană. Dar pentru cei mai mulţi dintre noi, acasă e locul unde ne refugiem la capătul unei zile istovitoare, între pereţii pe care-i cunoaştem şi pe care i-am vopsit, poate, cu mâinile noastre, acasă e spaţiul pe care l-am construit după chipul şi asemănarea noastră şi conform eului nostru ideal. Casa noastră ne reflectă pasiunile, dar şi aspiraţiile. În intimitatea lui acasă noi suntem noi, fără măşti, fără fasoane. De aceea, felul în care ne decorăm interioarele este şi felul în care ne îmbrăcăm sufletele. Casele noastre ne reflectă visele, felul în care ne percepem pe noi înşine şi cum am vrea să fim văzuţi de ceilalţi.

La acest început de săptămână, vă invit să visaţi puţin. Am pregătit pentru voi 6 cărţi minunate despre case şi grădini fabuloase menite să inspire, fie când vă decoraţi propriul cămin, fie când vreţi, pur şi simplu, să ieşiţi din rutină, visând cu ochii deschişi la posibilităţi.

En Exuberant Catalogue of Dreams: The Americans Who Revived the Country House in Britain e istoria reală a caselor în stil Downton Abbey, case britanice salvate de bani americani. Aceşti bani au fost investiţi în proprietăţi ca St. Donat’s, Cliveden, Blenheim sau Leeds Castle şi s-au concentrat pe introducerea instalaţiilor moderne, ca lumina electrică şi apa caldă, stilul Art Deco pentru interior, sau transformarea lor în adevărate edificii culturale, aşa cum s-a întâmplat cu North Mymms. Impactul dintre cele două culturi (britanicul auster şi americanul sociabil) au schimbat pentru totdeauna caracterul caselor englezeşti de la ţară.

An English Room e o colecţie impresionantă de fotografii care îi invită pe cititori să cunoască camerele favorite ale unora dintre cei mai faimoşi britanici. Toată lumea are un loc special pentru lectură, pentru studiu sau lucru, ba chiar şi pentru visat cu ochii deschişi, dar nimic nu se compară cu o cameră în stil englezesc. Benedict Cumberbatch ne arată locul pe care-l consideră cel mai potrivit pentru lectura unui scenariu; Jeanette Winterson ne spune de ce adoră ea librăria Shakespeare and Company din Paris; intrăm într-o casă în stil Queen Anne sau aflăm despre ce a  inspirat romanul The Black Tower. Fie că e vorba de o casă de la ţară, o proprietate întinsă, o capelă veche sau un studio, ochiul autorului surprinde elementul de anglicism din toate. De această carte se vor bucura cel mai mult cei cu pasiune pentru cultura, societatea, designul şi moda englezeşti.

The Writer’s Garden: How Gardens Inspired Our Best-Loved Authors e un amestec fermecător de biografie, istorie şi grădinărit cu fotografii magnifice, realizate de Richard Hanson. Ce ar fi Jane Austen fără plimbarea ei zilnică, Beatrix Potter fără magicul ei Hill Top, Hardy fără căsuţa lui de la ţară, Virginia Wolf fără Monk House sau Roald Dahl fără plăcerea grădinii unde i-a inventat pe James şi piersica uriaşă? Probabil că lucrul cel mai important cu care o să rămâneţi după ce citiţi această carte este necesitatea imperioasă a cumpărării unui bilet către Anglia pentru a vedea cu ochii voştri toate aceste minunăţii. Pregătiţi-vă pentru un regal cu 20 de scriitori şi descrieri ale grădinilor lor magice, adică întocmai locurile de unde au izvorât inspiraţia şi spiritul lor creator.

Perfect English Cottage e o incursiune în universul a 18 case care reprezintă chintesenţa stilului “cottage” în lumea rurală britanică. Cartea oferă soluţii practice de decorare şi design pentru a transforma casele de la ţară în adevărate bijuterii de locuire. Cartea este împărţită în cinci capitole (Idile, Caracter, Vacanţă, Simplitate, Eleganţă) şi fiecare are propriile ei exemple de viaţă autentică, într-un cottage adevărat, cu oamenii care le locuiesc. Casele sunt extrem de variate, de la o una minusculă la o bijuterie în stil georgian, şi până la acea casă tipică şi perfectă pe care ne-o imaginăm atunci când auzim cuvântul “cottage”. Perfect English Cottage e o carte perfectă pentru o după-amiază luminoasă, de savurat alături de un ceai fierbinte, pe o canapea confortabilă!

Novel Interiors: Living in Enchanted Rooms Inspired by Literature e pentru toţii iubitorii de literatură cărora le place să locuiască între paginile unei cărţi. Autoarea, şi o bloggeriţă de succes, are, în această carte, o mulţime de sfaturi despre cum se pot combina contemporanul cu stilurile literare, imaginând interioarele din mai mult de 60 de cărţi ale unor autori ca F. Scott Fitzgerald, Jane Austen, Emily Bronte, Edith Wharton sau Elizabeth Gaskell. Un mix savuros de literatură şi design, cartea Lisei Borgnes Giramonti te va readuce în lumea romanelor clasice pe care le-ai iubit la un moment dat şi te va copleşi cu inspiraţie şi sfaturi pentru a decora cu mult suflet şi a profita la maximum de spaţiul pe care-l locuieşti.

At Home: A Short History of Private Life ne duce într-un tur al fiecărei camere a casei autorului, acesta reconstruind, astfel, istoria fascinantă a unei gospodării şi a tuturor artefactelor domestice cu care ne înconjurăm şi pe care nu le luăm niciodată în seamă. Ideea de la care a pornit Bill Bryson este de a scrie o istorie a lumii fără a ieşi din confortul propriei case. Astfel, baia duce către o istorie a igienei, dormitorul – la sex, moarte şi somn, bucătăria ne ia într-o călătorie pe urmele condimentelor şi ale nutriţiei etc. În viziunea autorului, tot ceea ce se întâmplă în lume ajunge să intre în casă, în vopsea, în ţevi, perne şi în fiecare element de mobilier.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *