Infidelitatea. Mă iubeşte. Nu mă iubeşte. Mă înşeală. Nu mă înşeală.

Relaţiile dintre bărbaţi şi femei au evoluat în timp, există egalitate între sexe, respect şi încredere. Şi comunicare. Există într-adevăr? Într-o lume perfectă, da. Poate că undeva, în adâncul inimii, avem în noi dorinţa de a fi sinceri şi fideli. Însă de la ce este bine să facem şi ce se întâmplă în realitate este un drum lung, plin de ispite.

Nu mai staţi de vorbă despre lucrurile mărunte ale vieţii, nu mai visaţi împreună şi nu va mai faceţi planuri?

Nu-ţi mai răspunde la telefon/mesaje atât de repede ca înainte? Este în permanenţă ocupat ori “nu a auzit telefonul”?

Stă peste program la birou sau iese din ce în ce mai des “la bere cu băieţii”?

Ajunge acasă obosit şi nu are chef de nimic?

Contactul sexual este din ce în ce mai rar şi lipseşte partea emoţională?

Te copleşeşte cu atenţii şi cadouri în mod nefiresc,  reacţie a sentimentului de vinovăţie?

Este posibil să…te înşele? Crezi că…sunt doar nişte coincidenţe şi ai încredere în el? Eşti sigură că nu te păcăleşti şi încerci să ascunzi realitatea?

Dacă ai descoperit totuşi că nu-ţi este fidel, iată câteva lucruri pe care trebuie să le ştii:

Nu este neapărat vina ta. Încearcă să investighezi care ar putea fi cauza, însă nu te grăbi să dai vina pe tine.
Chiar dacă te înşeală, este conştient că te răneşte şi se simte vinovat pentru asta. Bărbaţii au în permanenţă nevoie de apreciere, să se simtă doriţi şi importanţi. Dacă simte că nu mai primeşte de la ţine aceste lucruri, le va căuta în altă parte.

            “Because I am a complete rotter”, he says.

Nu înseamnă că nu te mai iubeşte. Undeva pe drum s-a pierdut legătura dintre voi. Uneori, infidelitatea poate fi  benefică pentru relaţie, mai ales atunci când realizează că nici o altă femeie nu se compară cu tine. Aşa că nu intra în panică. Arată-i că nu există o altă femeie mai bună.

             “I was stressed at work and unhappy and we were always fighting…and you know I was just crazy…”

Atunci când înşeală, de cele mai multe ori, bărbaţii nu se ataşează emoţional. Pentru ei, elementul de noutate în materie de sex poate fi motivul pentru care aruncă ochii şi în curtea vecinului.

            “What did you feel?”
             After a lengthy pause, he answers. “I felt nothing.”

Dacă eşti dispusă să-l ierţi, trebuie să ai în vedere şi posibilitatea de recidiva. Dacă nu eşti sigură pe el şi ţi-ai pierdut încrederea, gelozia nu va face decât să distrugă relaţia încet, dar sigur.

“I think you still love me, but we can’t escape the fact that I’m not enough for you. I knew this was going to happen. So I’m not blaming you for falling in love with another woman. I’m not angry, either. I should be, but I’m not. I just feel pain. A lot of pain. I thought I could imagine how much this would hurt, but I was wrong.”

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *