Înapoi la școală – corvoada lecturilor obligatorii

Vă mai amintiţi lecturile obligatorii de la şcoală, cărţile acelea interesante si  bine scrise de autorii clasici, pe care totuși refuzam cu toţii să le citim doar pentru că eram forţaţi să o facem?

Îmi aduc aminte că în fiecare an, în ultima zi de şcoală, înainte de vacanţa de vară, se trezea profa’ de română sau engleză (sau franceză) să ne înşire pe tablă o listă lungă de cărţi pe care trebuia să le citim în vacanţă, plus încă o listă cu lectura suplimentară recomandată.

Foarte rar citeam din acele liste, însă de multe ori descopeream singură cărţi în biblioteca bunicilor, cărţi care se regăseau în listele profesorilor. Dar eu nu ştiam asta la acea vreme, abia mai târziu am făcut legătura şi mi-am dat seama că intenţiile profesorilor erau admirabile, însă nu ştiau cum să ne atragă la lectură, să ne facă mai interesaţi şi curioşi.

Am reuşit să strâng cât de cât o parte dintre acele cărţi, mai mult din nostalgie şi dor de copilărie/adolescență, şi parcă-parcă aş fugi până la bunici să mă ascund în biblioteca lor şi să evadez din realitate.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *