Înaintează spre toamna vieții cu forță și poftă de viață

Menopauza este un moment biologic inevitabil, ce marchează sfârșitul fertilității femeii. Această etapa din viață este deseori însoțită de numeroase dificultăți de acomodare, de ordin fiziologic, endocrin și mai ales emoțional. În jurul vârstei de 45-55 de ani are loc încetarea activității ovariene, acest aspect trebuind să fie privit și tratat cu echilibrul și înțelepciunea pe care se presupune că o femeie le-a dobândit până la acea vârsta. Deși menopauza provoacă o serie de tulburări de metabolism, această perioadă trebuie întâmpinată cu forță și optimism.

În funcție de organismul său, fiecare femeie prezintă anumite simptome care se manifestă atât la nivel fizic, cât si psihic. Cele mai frevcente dintre acestea sunt: dureri de cap, transpirații abundente, dureri la nivelul abdomenului, stări de nervozitate, irascibilitate sau insomnii. Oricât pare de curios, s-a dovedit faptul că femeia trece mai ușor prin această perioadă dacă i se explică foarte clar ce se întâmplă în ea și cu ea, în acest moment critic al vieții ei biologice.

Fiecare vârsta își are bucuriile sale, iar toate modificările de ordin fiziologic și psihologic pot fi depășite fără probleme prea mari, mai ales că în ziua de astăzi există numeroase tratamente moderne ce ajută la ameliorarea sau chiar îndepărtarea simptomelor neplăcute. Femeile care se află la vârsta menopauzei sunt puternice, pline de viață, preocupate de carieră și de viața afectivă. De asemenea, ele trebuie să fie conștiente că această etapă de tranziție este pe cât de naturală, pe atât de ușor de traversat.

 

 

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *