In Love with Numbers

Ați observat probabil că am început să avem o înclinație pentru numere, am scris despre semnificația numerelor sau despre 10 simboluri ale civilizației umane, metoda de 30 de zile a lui Tracy Anderson, un Trio de autori celebrii, Statistici legate de zilele de livrare, Good Food 101, despre simbolurile matematice Pi și Tau etc.

Pentru unii sunt reci și exacte, dacă reprezintă note, deadline-uri sau  ora de trezire sau dacă se regăsesc într-un bilanț sau într-un raport încâlcit.  Putem însă să răsuflăm ușurați că a venit vacanța și acum putem citi de plăcere, ceea ce avem chef, ce ne-am dorit de mult, fără presiunea din restul anului.

Eliberăm astfel numerele de presiune. Ele se pot combina în atâtea feluri și pot desemna și determina atâtea lucruri încât în vara asta, ne-am hotărât să ne jucăm cu ele, cele care suntem obișnuiți ca în restul  anului să pună ordine în lumea noastră, să o determine și să o definesacă.

Așteptăm ca de obicei orice propunere în acest sens de la voi și speram să vă placă vara noastră jucăușă în care căutăm să ordonăm, să clasificăm dar și să amestecăm, să asociem, să aducem lucruri, cărți, filme laolaltă prin intermediul numerelor.

Am selectat câteva dintre sensurile cuvântului number, multe la care sigur nu m-aș fi gândit prea curând 🙂

1. A numeral or group of numerals
2. The particular numeral assigned to an object so as to designate its place in a series: house number, license number.
3. Informal – The Figures representing the actual cost, expense, profit etc. We won’t make a decision until wesee the numbers.
4.Numerical strength or superiority; complement: The garrisonis not up to its full number.
5. A single or distinct performance within a show, as a song ordance: The comic routine followed the dance number.
6. A single part of a book published in a series of parts.
7. A single issue of a periodical: several numbers of a popular magazine.
8. A code of numerals, letters, or a combination of theseassigned to a particular telephone: Did you call the right number?
9. Informal –  Person; individual: the attractive number standingat the bar.
10. Mathematics regarded as a science, a basic concept, and amode of thought: Number is the basis of science.
Mai mult pe Dictionary.com

 

 

 

 

Author: aralya

Loving person, people watcher & listener, german teacher, enjoys working @Books Express Write me an e-mail at bogdana@books-express.ro

4 thoughts on “In Love with Numbers”

  1. si ar mai fi de spus multe,numerele in istorie, numerele -legenda :pi, fi, e,c, semnificatii filosofice, sirurile numerice, numarul-semn, numarul-imagine, numarul zero (!), infinitul- numar/simbol, jonglerii cu numere, numerologie, natura numerelor(rational/irational, numere naturale,intregi…),numerele naturii, subtilitati si paradox in multimea numerelor reale, modelarea numerica, numerelesi arta(plastica, muzica, arta cuvintelor…),etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *