Iar luni? Să sperăm!

Azi e luni. Tot luni. Ce zi de… început. Se spune că nici iarba nu creşte, norocul nu-şi grăbeşte paşii pe strada noastră şi că e mai bine să aşteptăm cuminţi să treacă, pentru că orice încercare de-a te lua la trântă cu această parte a calendarului e sortită eşecului.Şi, totuşi, atunci când vine vorba de schimbarea unor comportamente în vieţile noastre, ne amăgim cu gândul că nici o altă zi n-ar fi mai potrivită pentru a o lua de la capăt: diete, noi iubiri, următoare drumuri profesionale, alte atitudini faţă de cei din jur, reevaluarea vieţii aşa cum o ştiam – toate promit că or să ni se lege mult mai bine dintr-o luni, mereu luni, dar mai niciodată acea luni.E foarte interesantă această asociere a începutului de săptămână cu permanentele reînceputuri din viaţă, mai ales că se spune că partea bună a zilei de luni este că se întâmplă doar o dată la şapte zile.Anxietate, melancolie, depresie, oboseală, dar şi speranţă, oportunitate, încredere, şansă – cam despre asta e vorba în prima dimineaţa de după weekend, când realitatea îşi recaută coordonatele între ce este şi ce ne-am dori să fie.Cred că este ziua de la care avem cele mai multe pretenţii, mai ales că soseşte după vreo 48 de ore de bine, de-aia îi vine şi atât de uşor să ne dezamăgească.Dar depinde doar de noi dacă ne folosim energia pentru amintiri şi dezolări sau pentru a trăi în fiecare clipă, pe care nu trebuie s-o umplem cu minute, promisiuni, întâlniri, ci cu viaţa noastră.Aşa cum e ea, chiar şi lunea.Dacă nu, putem oricând să ne ghemuim printre poveştile preferate şi să aşteptăm să se facă sâmbătă în sufletele noastre. Acolo sunt cuvintele care ne fac să ne fie cald, să ne fie frumos, să ne fie bine, când săptămâna îşi răstoarnă zilele cu capu-n jos.Pentru această zi de luni, atât de specială pentru că nu se mai întâmpla vreodată, am cules câteva gânduri din cărţi care ne pot ajuta să mergem mai departe… către marţi, de exemplu.Oscar WildeLady Windermere’s Fan

“Suntem cu toţii în mocirlă, dar unii dintre noi privesc către stele”

A.A. MilneWinnie the Pooh

“-În ce zi suntem?-Ziua de azi, răspunse Piglet.-Asta e ziua mea preferată, zise Pooh.

Elie Wiesel“Opusul iubirii nu e ura, ci indiferenţa. Opusul artei nu e urâtul, ci indiferenţa. Opusul credinţei nu e erezia, ci indiferenţa. Iar opusul vieţii nu e moartea, ci INDIFERENŢA…”

Self-Reliance, and Other Essays
Night
Winnie-The-Pooh
Ralph Waldo EmersonEssays and Poems

“Notează-ţi în sufletcă fiecare zi este cea mai bună zi din an.Bogat e acela care este stăpân peste zilele sale şi nu le poţi stăpânidacă te laşi invadat de nelinişte şi anxietate.Termină fiecare zi şi asigură-te că ai sfârşit cu ea.Pentru că ai făcut tot ce ai putut.Cu siguranţă s-au strecurat câteva încurcături şi absurdităţi.Uită-le cât de repede poţi, mâine e o nouă zi.Începe-o frumos şi senin, cu un entuziasm prea marePentru a putea fi doborât de vechile nesiguranţe.Ziua asta nouă e prea preţioasă,Cu speranţele şi posibilităţile ei,Pentru a mai risipi vreo clipă gândindu-te la zilele de ieri.”

займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *