Iain Pears

Iain Pears este un autor de ale cărui cărți simți nevoia sa te ții departe. Doar la prima vedere. Scrie câte 800 de pagini dintr-o bucată și recenziile făcute de marile publicații îl consideră drept unul dintre cei mai buni romancieri istorici ai momentului. Scrie într-adevăr o proză uimitoare, ceea ce până la urmă nu ar trebui să ne surprindă prea tare dacă privim la povestea lui de viață.

Pears se naște pe teritoriu englez în 1955 și este considerat astăzi, de către omologii săi, drept istoric, jurnalist și romancier de excepție. Educat între zidurile Wadham College la Warwick School, nu se apucă de scris prea curând. Ci profesează întâi ca reporter BBC, Channel 4(RU) și ZDF(Germania). Între 1982 și 1990 este corespondent Reuters în Italia, Franța, Regatul Unit și SUA. Numeroasele călătorii și timpulpetrecut în diverse colțuri ale Iumii se reflectă în descrieri și personaje pe care le folosește și le conturează în mod ingenious pentreu a reda caracteristici și trăsături particulare.
În 1987 Iain Pears devine Getty Fellow în Arte și Științe Umaniste la Yale University. Bine-cunoscuta sa serie de romane îl prezintă pe Jonathan Argyll, istoric al artei prins în situații excepționale. Faima internațională însă i-a fost asigurată de către publicarea romanului său devenit best-seller: (1998),) care a fost tradus succesiv în varii limbi străine. Pears lucrează în prezent la seria sa de mistere în istoria artei.Aceasta îl surprinde în acțiune pe istoricul și detectivul Jonathan Argyll care lucrează alături de echipa de detectivi italieni: Flavia di Stefano și generalul Bottando. Această serie include deja titluri precum: The Raphael Affair  (1991), The Titan Committee(1992), the Bernini Bust(1993), The Last Judgement(1994), Giotto’s Hand (1995), Death and Restoration (1996) și The Immaculate Deception (2000). Odată începute, volumele aparent imposibil de citit-datorită lumgimii lor-se citesc cu sufletul la gură.

O proză intelectualistă dar accesibilă cu mult suspans este ceea ce găsim în cărțile lui Pears.

 Mai mulți autori ai săptămânii

Author: Sandra

Citesc literatura care îmi spune ce și cum să înțelegem despre cine suntem. Secolele XVI și XVII. Nașterea științei moderne. Religie și filosofie. Aparțin unei echipe formate din oameni competenți și curioși și mă numesc asistent de cercetare la Facultatea de Filosofie, Universitatea din București. Îmi petrec de șase săptămâni timpul întrebând epoca Reformei ce are să ne spună, într-un orășel din Germania de sud-vest. Aici am găsit răspunsuri dublate de întrebări și aștept să mă reîntorc. Voi fi curând acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *