I am Malala, Malala Yousafzai

“Provin dintr-o țară creată la mijlocul nopții”.

O singură persoană a avut curajul de a vorbi atunci când talibanii au preluat controlul regiunii Swat Valley: o fată. Malala Yousafzai a refuzat să-și abțină cuvintele și în consecință a ales să lupte pentru dreptul ei la educație. Pe data de 9 Octombrie 2012, într-o zi de marți, aproape că a plătit prețul suprem pentru această neascultare și încăpățânare a sa. Puțini au crezut în șansele ei de a supraviețui atunci când, în timp ce se întorcea de la școală cu autobuzul, a fost împușcată în cap.

         Cu toate acestea, recuperarea miraculoasă a ajutat-o pe Malala să ajungă dintr-un district singuratic din nordul Pakistanului către holurile Națiunilor Unite din New York. La doar 16 ani aceasta a devenit un simbol global al protestelor pacifiste și de asemenea, a fost cel mai tânăr nominalizat la premiile Nobel pentru pace.

Cartea I am Malala/ Eu sunt Malala este o istorie remarcabilă a unei familii dezbinate de terorismul global, a luptei unor simple copile pentru dreptul la educație și despre dragostea nemăsurată a părinților pentru Malala, într-o societate în care băieții și bărbații ocupă pozițiile prioritare.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Marie Beyle

Niciodată frumosul nu va înceta să ne inspire. Admir arta: natura înconjurătoare, literatura, pictura. Citesc și aprofundez istoria, pentru că "nu tot ceea ce este vechi este neapărat și demodat, după cum nu tot ceea ce este nou este și modern". Găsesc inteligență în zâmbetul unui copil și sunt de acord cu Mihai Eminescu când afirmă că "orice cap omenesc seamănă c-o odaie. Întrebarea e ce fel de odaie, ce aer, ce lumină e în ea și ce societate găsești".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *