Humans of New York-povestea unui oraş

 

Humans of New York
Bazată pe renumitul blog Humans of New York, cu mai mult de 1 milion de fani si cititori pasionaţi, cartea este o colecţie de fotografii în care a fost capturat spiritul oraşului, cu oamenii săi diferiţi, cu locurile stranii, frumoase şi necunoscute, cu ipostaze în care au fost surprinşi new yorkezii. 

Blogul a luat naştere în 2010 când autorul său, Brandon Stanton, fotograf amator,  a decis să pună bazele unui proiect amplu de unul singur, să fotografieze întreg New York-ul. În fiecare zi străbătea străzile oraşului, fotografiind oamenii surprinşi în diferite ipostaze. A colecţionat peste 6.000 de portrete ale unor străini, încercând să ajungă la 10.000. În primul an, fotografiile sale nu aveau nicio descriere, însă, ajungând să discute cu cei pe care îi fotografia, şi-a dat seama că fiecare poză, fiecare chip îşi are povestea sa. Pozele le-a postat pe noul său blog alături de interviurile luate celor care se lăsau surprinşi de bliţul camerei. Ştia că new yorkezii au poveşti de spus, care merită auzite.

New York City, one story at a time.

Încă de la primele fotografii publicate pe blog, Brandon a strâns zeci, sute, mii apoi milioane de vizualizări. Lumea era curioasă, era însetată de poveşti, de cunoaşterea vieţii altora. Colecţia de fotografii spunea o singură poveste, cea a oraşului New York, a cât de diferiţi sunt oamenii şi totuşi cât de multe au în comun.

În urma acestui remarcabil proiect, pe 15 octombrie 2013 a fost publicată cartea cu acelaşi nume, ce conţine miile de fotografii, citate şi interviurile oamenilor care s-au lăsat expuşi. Ediţia cartonată este o celebrare a individului şi un tribut adus spiritului oraşului. S-au vândut deja 30000 de copii precomandate.

La ora actuală, există şi la noi, în România, un proiect asemănător, Humans of Bucharest. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem ce dimensiuni va lua. Pentru a vă face o idee puteţi urmări progresul acestuia pe acest site Humans of Bucharest.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

2 thoughts on “Humans of New York-povestea unui oraş”

  1. Foarte incantata sa vad ca ati adus HONY in Romania! Felicitari.
    Mi-as dori aceasta carte. Am urmarit povestile pe FB, dar altfel ar fi sa am cartea. Nu am vazut pretul. Nu stiu daca mi-as permite o astfel de carte. Banuiesc ca e depaseste 100 lei, nu? Daca e posibil as dori sa stiu.
    Felicitari si multumesc pentru raspuns.

    Un an bun si rodnic!
    Iordana Ferent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *