Here comes Tau

Matematicienii au elaborat o campanie de schimbare a valorii pi-ului cu valoarea lui tau. Mult timp a fost considerat drept cel mai important număr din lume, însă experții spun ca pi este asociat în mod greșit cu proprietățile cercului.

Matematicienii chiar propun ca manualele să fie rescrise și să se folosească tau, care are valoarea dublă față de pi și anume 6,28. Kevin Houston, de la School of Mathematics din cadrul University of Leeds, care a postat şi un clip care să susţină campania, a declarat: “Pi pur și simplu nu este cel mai adecvat număr care ar trebui sa fie asociat cu un cerc. Numărul potrivit este 2pi sau tau.”

“Matematicienii nu măsoară unghiurile în grade, noi le măsurăm în radiani și sunt 2pi radiani într-un cerc. Acest lucru duce la multă confuzie care nu este necesară. În cazul unei pătrimi a cercului, are o pătrime din 2pi radiani sau jumătate de pi. Pentru numărul de radiani din trei pătrimi ale cercului, trebuie să te gândeşti mult mai mult. Nu vine natural”, a spus profesorul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *