Hello World. Design in lumea modernă. Big ideas in books TED2016 speakers #89

hello world

 “Try to imagine that you have never seen a smartphone before … Would you expect something slimmer than a cigarette case and not much taller or wider to be stronger than a bulldozer?

“It is a remarkable achievement, which demanded courage, vision, knowledge and skill from the scientists involved, but their work may never have left the laboratory and transformed the lives of millions of people, if not for design.”

Designul, după cum aflăm de la autoarea cărții Hello World. Where Design Meets Life, Alice Rawsthorn, poate însemna foarte multe lucruri. Prin intermediul acestui  termen se pot proiecta zgârie-nori, haine, stil de viață, software, o genă sau un meniu. Pentru Alice, designul reprezintă modalitatea prin care ia naștere și se implementează schimbarea în lume.

Cartea Hello World reușește acolo unde majoritatea cărților de design pierd. Ancorează acest subiect în viața de zi cu zi, pentru oameni care nu sunt specialiști în design. Autoarea ne povestește despre o sumedenie de obiecte care au însemnat ceva datorită unui design de succes (în afară de scaunele și rochiile de designer). De exemplu, o cupă mondială de fotbal.

De ce ne interesează cartea dacă nu suntem specialiști:

  1. Pentru că a fost scrisă tocmai pentru oameni ca noi. Ne oferă o introducere în rolul designului în viața noastră și despre scopul unui designer.
  2. Cartea conține multe povestiri care ne vor dezvolta cultura generală. De exemplu, primul capitol începe cu o fabulă despre primul împărat al Chinei, Ying Sheng (anul 246).
  3. Studiile de caz au la bază companii și nume cu care ne întâlnim zilnic, precum Apple, Braun, Barack Obama sau Alexander McQueen etc.
  4. Aflăm unde să încadrăm designul: artă sau business profitabil?
  5. Designul cărții este realizat de Irma Boom, una dintre cele mai celebre din domeniu.

where design meets life

Oamenilor le plac poveștile din interior, iar Alice Rawsthorn știe acest lucru, deoarece ne regăsim foarte multe în cartea Hello World. De unde vine numele organizației Greenpeace? De ce este atât de puternic simbolul unui măr și care este povestea din spatele alegerii lui la Apple? De ce harta metroului din Londra nu reflectă deloc georgrafia subterană existentă?

Hello World. Where Design Meets Life este o carte despre artă și afaceri de succes, despre mecanismul din spatele obiectelor care ne înconjoară. Este o carte din care aflăm lucruri noi și care ne pot servi drept inspirație în viața de zi cu zi.

 Where Design Meets Life

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *