Hearts in Atlantis

“Hearts in Atlantis” by Stepehn King
In 1999 apare “Hearts in Atlantis.
“Hearts in Atlantis” este o colectie de povestioare, o carte foarte greu de gasit, in special pentru ca nu este considerata una reprezentativa pentru stilul sau, fiind foarte emotionala (nu stiu pe nimeni care sa nu fi plans la finalul ei, barbat sau femeie).
Cartea este compusa din 5 carti, legate intre ele, ce ilustreaza perioada anilor 1960-1999. Fiecare poveste isi are originea in intamplari din anii 1960 cu repercursiuni in viitor, si fiecare in parte este “bantuita” de razboiul din Vietnam.
Cele 5 povesti sunt: Low men in Yellow Coats, Hearts in Atlantis (ce da si titlul cartii), Blind Willie, Why We’re in Vietnam si Heavenly Shades of Night are Falling.
Incepem putin mai neobisnuit, si anume cu partea a doua, parte in care este evidentiata perioada vietii de student a lui King printre care si multele lui servicii de ocazie pe care le-a avut pentru a-si permite facultatea. Ca reactie impotriva cluburilor elitiste ale facultatii, si-a creat propria confrerie, pe care a numit-o Nitty Gritty Up Tight Society for a Campus with More Cools. Tot in aceasta perioada umbla prin baruri cu colegii sai radicalisti, se droga si asculta muzica folk – aceasta perioada se regaseste de asemena in partea a doua a cartii.
Teoretic, dupa aceasta care s-a ecranizat filmul cu Anthony Hopkins “Suflete pierdute in Atlantida”(2001) cu toate ca marea majoritate a filmului se bazeaza pe povestea din “Low men in yellow coats”(asa ati aflat putin si despre actiunea din a doua poveste).
Despre celelalte parti nu vreau sa povestesc, sunt mult prea interesante pentru a va lua bucuria de a descoperi continutul.

Liana de Liana*

Liana Colecționează Obsesii și este cel mai mare fan declarat a lui Stephen King.

În 1999 apare Hearts in Atlantis, o carte a lui Stepehen King ce cuprinde o colecție de povestioare.E foarte foarte greu de găsit, în special pentru că nu este considerată una reprezentativă pentru stilul lui King, fiind foarte emoțională; nu știu pe nimeni care să nu  fi plâns la finalul ei, bărbat sau femeie.Cartea este compusă din 5 povești legate între ele, ce ilustrează  perioada anilor 1960-1999. Fiecare poveste își are originea în întâmplări din anii 1960 cu repercursiuni în viitor și fiecare în parte este “bântuită” de războiul din Vietnam.Cele 5 povestioare sunt: Low men in Yellow Coats, Hearts in Atlantis (ce dă și titlul cartii), Blind Willie, Why We’re in Vietnam și Heavenly Shades of Night are Falling.Începem puțin mai neobișnuit și anume cu partea a doua, parte în care este evidențiată perioada vieții de student a lui King, printre care și multele lui servicii de ocazie pe care le-a avut pentru a-și permite facultatea. Ca reacție împotriva cluburilor elitiste ale facultății, și-a creat propria confrerie, pe care a numit-o Nitty Gritty Up Tight Society for a Campus with More Cools. Tot în această perioadă umbla prin baruri cu colegii săi radicaliști, se droga și asculta muzica folk – această perioada se regasește de asemena în partea a doua a cărții.Teoretic, dupa aceasta care s-a ecranizat filmul cu Anthony Hopkins “Suflete pierdute în Atlantida” (2001),  cu toate că marea majoritate a filmului se bazează pe povestea din “Low men in yellow coats” – așa ați aflat puțin și despre acțiunea din a doua poveste.Despre celelalte părți nu vreau să povestesc, sunt mult prea interesante pentru a vă lua bucuria de a descoperi conținutul.*Foto  Liana (c) Alex Farca

Cărți noi de Stepehen King: 9 Nov. 2010  Dec. 2009  Nov. 2009 Ian. 2009

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: aralya

Loving person, people watcher & listener, german teacher, enjoys working @Books Express Write me an e-mail at bogdana@books-express.ro

4 thoughts on “Hearts in Atlantis”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *