De la experiment la inovație

“All life is an experiment.
The more experiments you make
the better.”  Ralph Waldo Emerson

Așa începe noua carte de la Harvard Business Review,  care dezbate diversitatea manifestărilor culturale – în sens larg –  și aplicabilitate lor  în sfera leadership-ului de orice natură.Grant McCracken abordează cultura din perspectiva elementelor care o compun în mod arbitrar  și vă îndeamnă să vă creați un laborator individual prin care să descoperiți lumea experimentând.Conceptul  pe care reputatul antropolog  îl propune pentru această întreprindere este ‘Culturmatic’ și are tei valențe:1. Testează lumea2. Desoperă semnificație3. Crează valoareEste nevoie de un act de imaginație și o mobilitate intelecutală să stai într-o cameră de hotel și să spui: “Știi, această încăpere ar putea fi un showroom.”Astfel începe cartea ce promite a fi o inovație în domeniul afacerilor: ”Ce s-ar întâmpla dacă…?” și în acel moment ne-am imagina altceva. Cum o cameră de hotel devine un showroom.Inovația este aspectul principal în această carte. Dar, nu este vorba de a veni cu ceva nou pe piață, cu soluții inedite sau cu inventarea unei noi tehnologii. Este vorba despre a vedea lumea cu alți ochi și de a aprecia alte valori, care pot aduce mai mult succes afacerii tale.Grant McCracken, autorul cărții Culturematic afirmă că : ”fiecare organizație are nevoie de un laborator Culturematic, pentru că îi oferă managerului un spațiu în care să găsească zone pe care le poate valorifica, lumi locuibile, viitorul pe care și-l dorește și nu acela la care este obligat să ajungă. Mangerii pot aștepta un viitor incert sau pot folosi Culturematic și să alegă ce vor să trăiască. Laboratoarele Culturematic sunt o unealtă a mangementului modern”.Pentru producătorii tradiționali de cultură, precum creatorii de filme, design, publicitate, scriitori, edituri, reviste și companii, această carte aduce inovație și creativitate.Pe scurt: Culturematic este aplicația noastră pentru a crea o lume nouă.Citește  un fragment: Culturematic. How Reality TV, John Cheever, a Pie Lab, Julia Child, Fantasy Football . . . Will Help You Create and Execute Breakthrough IdeasClic pentru a cumpăra cartea.Vă recomandăm:

 Mai mule cărți din domeniul Business. Mai multe cărți din domeniul Dezvoltare personală. займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

2 thoughts on “De la experiment la inovație”

  1. Suna foarte interesant, chiar si pentru mine care nu prea am avut tangente cu acest domeniu !

  2. Grant McCracken a fost consultant pentru mari companii precum Coca-Cola si IKEA. Cred ca mesajul communicat de el contine un call-to-action puternic. “So go on. Start experimenting. Fire some Culturematics into the future. Provoke the world.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *