Guerrilla Marketing

Termenul de guerrilla marketing se referă la un sistem neconvențional de tehnici de promovare care se bazează mai mult pe timp, energie și imaginație, și nu pe un buget foarte generos.

În mod obișnuit, este neasteptată și interactivă, iar clienții potențiali sunt câștigați din locuri nebănuite.

Însă, uneori, aceste tactici sunt considerate de prost gust, mai ales că includ adeseori graffiti, iar cei ce efectuează promovarea trebuie să se gândească de două ori înainte de a elabora o asemenea campanie, să se asigure dacă aceasta este metoda potrivită prin care doresc să se facă remarcați.

Prin aceste tehnici de promovare neobișnuite se dorește crearea unui concept unic, care să îți solicite gândirea. Termenul a fost definit pentru prima dată de Jay Conrad Levinson în cartea lui intitulată „Guerrilla Marketing”. De la lansarea acestei cărți, conceptul a devenit popular în cadrul manualelor de marketing.

Guerrilla marketing include abordări neobișnuite, cum ar fi prezentări în locuri publice, împărțire de produse pe stradă, scheme PR sau orice alte metode care să obțină rezultate maxime cu resurse minime.

Puteți găsi mai jos unele din cele mai ingenioase exemple de guerrilla marketing:

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *