Great Comedians

  Comedia poate fi considerată o artă. Fie ai talent, fie nu. Talentul include scrierea glumelor şi prezentarea acestora într-o manieră care să stârnească râsul şi să cucerească spectatorii, să le capteze atenţia fără să îi plictisească. Un comediant poate să folosească alte texte, preluate, important este modul cum le foloseşte. Stand-up comedy este o afacere dificilă, cu ups şi downs care fie îl ridică pe culmile succesului pe cel care o practică fie îi creează o imagine proastă. Publicul este critic şi dur, judecă orice vede şi îşi pierde interesul dacă glumele spuse nu au farmec. Să fii un stand-up comedian nu este atât de uşor dacă nu eşti înzestrat cu talent aşa cum au fost Bill Crosby, Eddie Murphy, Steve Martin, Robin Williams, Chris Rock, Bill Hicks, Richard Pryor şi nu numai. Aceşti comedianţi au cucerit publicul prin carisma, umor negru, sinceritate, ironie şi curajul de a spune orice.

Pe Bill Cosby multi îl ştiu ca fiind cel care a compus o variatate de colinde superbe. Nu este numai atât, ci şi un comediant de excepţie, care şi-a câştigat fanii prin sinceritate şi simpatie, cu un stil clar şi concret. În principal, glumele sale făceau referire la amintirile sale din copilărie, în timp ce alţii făceau referire la subiectele actuale din societatea în care trăiau, foloseau material controversat şi cumva riscant.

De Eddie Murphy mulţi au auzit. Este un actor desăvârşit, un tip comic şi cu haz, cu un simţ al umorului extrem de dezvoltat care a captivat o lume întreagă. În tinereţea sa, făcea furori pe orice scenă urca. Era un geniu în imitarea diverselor personalităţi din perioada respectivă. Rolurile sale din filme păstrează aceeaşi notă comică care l-a consacrat.

Steve Martin, actor deosebit, s-a remarcat prin stilul său puţin prostesc şi obraznic. E acel gen de om care te face să razi din orice. Iar la finalul reprezentaţiei mereu păstrează acea glumiţă care face publicul să vibreze , părăsind scena în aplauze furtunoase.

Un alt actor cunoscut este Robin Williams, o legendă pe micile şi marile ecrane care deborda de energie de fiecare dată când urca pe scenă, o energie fabricată căci consumul de cocaină era la ordinea zilei pentru el. Spunea tot ce îi trecea prin cap, orice glumă care nu era amuzantă, el o făcea să fie. Stârnea hohote de râs şi mereu pleca de pe scenă aplaudat energic.

Chris Rock s-a făcut cunoscut prin stand-up comedy la începutul anilor ’80, o carieră care i-a adus succes şi care l-a propulsat şi în cinematografie. Eddie Murphy i-a fost mentor şi l-a ajutat să se lanseze. Înainte să işi facă propriile albume de comedie şi programe, a luat parte la diverse emisiuni deja lansate ca Saturday Night Live, sau a participat la reprezentaţiile celor din Bad Boys of SNL.

Bill Hicks, un comediant dur care ataca publicul prin glumele sale, era împotriva consumerismului şi a regulilor. Perspectiva lui asupra societăţii era complet diferită de cea a masei. Din punctul lui de vedere, drogurile ilegale trebuiau încercate pentru o cunoaştere mai bună a propriei minţi şi o depăşire a limitelor fiecăruia. Nu avea o părere bună nici despre religie considerată a fi coroporatistă. Muzica trebuia să fie despre problemele inimii şi nu despre economie. Omul deborda de ingeniozitate şi profunzime cu care şi-a cucerit publicul.

Richard Pryor, o personalitate mai specială, s-a făcut cunoscut prin poveştile sale din propria viaţă pe care le divulga într-un mod distractiv pe scenă, de fiecare dată când avea ocazia, fără să fie jenat că o lume întreagă îi afla problemele. A fost căsătorit de şapte ori, a fost şi arestat şi nu s-a sfiit să vorbească în public despre asta. A fost una dintre cele mai strălucite minţi ale comediei care stârnea râsete şi admiraţie.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

1 thought on “Great Comedians”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *