Grafice, ilustrate și BD

Romanele grafice sau ilustrate, manga şi benzile desenate au înregistrat o creştere în popularitate în ultimii ani. Acest fenomen se datorează faptului că romanele grafice sunt lecturi antrenante, mult mai interesante şi atrăgătoare pentru tinerii cititori decât cărţile obişnuite, dar si ecranizarii acestora intr-o serie de filme de succes, care prezinta aventurile unor binecunoscuti supereroi.

Benzile desenate și romanele grafice folosesc o combinație de ilustrații și cuvinte pentru a spune o poveste. În timp ce benzile desenate sunt povești serializate, cele mai multe fiind relativ scurte și narând povestea unor eroi și eroine pe o perioadă lungă de timp, romanele grafice narează o singură poveste, de la prima până la ultima pagină.La fel ca şi în cazul romanelor tradiţionale, romanele ilustrate pot fi clasificate în mai multe categorii, existând mai multe genuri şi subgenuri ale romanului grafic. Cele mai cunoscute sunt manga, benzile desenate cu supereroi, perzines şi non-fictiunile.Manga este atât cuvântul japonez pentru benzi desenate, cat si termenul folosit în SUA pentru a descrie benzile desenate japoneze. Volumele manga sunt citite după modelul tradiţional de lectură japonez, de jos în sus şi de la dreapta la stânga. În Japonia, manga sunt citite de persoane de toate vârstele şi abordează o gamă largă de genuri: acţiune, comedie, aventura, drama istorică, poveşti de dragoste, mistery, science-fiction, fantasy şi horror. Benzile desenate cu supereroi. Benzile desenate clasice, publicate de editurile Marvel, DC şi Darkhorse, s-au transformat, de-a lungul anilor, din scurte aventuri episodice în romane ilustrate epice. Benzile desenate cu supereroi spun de obicei povestea unui erou cu abilităţi supranaturale şi a universului în care acesta trăieşte. Cele mai cunoscute benzi desenate ilustrează aventurile lui Batman, Superman, X-Men, Captain America, Iron Man. Narațiunile personale (“Perzines”) sunt povești autobiografice inspirate de experienţa personală, opiniile şi observaţiile autorului.Non-ficțiunile sunt asemănătoare cu naraţiunile personale, fiind inspirate din experienţa personală a autorului, care îşi foloseşte experienţele personale pentru a atinge diferite probleme sociale. Toată categoria de benzi desenate    займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *