Gothenburg, orașul surpriză al Suediei

 Gothenburg este alegerea perfectă pentru un city break de vară. Acest oraș al Suediei, este al doilea ca mărime din țară și este cunoscut drept ”mica Londră”, fiind unul dintre cele mai frumoase și prietenoase orașe scandinave. Gothenburg este semnificativ mai ieftin decât  Stockholm și Londra, dar îți oferă priveliști la fel de minunate, care te introduc în cultura suedeză mai bine decât capitala țării.Străzile abundă de case din lemn de-a lungul străzilor pietruite, magazine second-hand, buticuri, anticariate, cafenele, care îți oferă posibilitatea de a petrece timp de calitate indiferent de anotimp sau vremea de afară. Orașul poate fi admirat în întregime de pe Gothia Towers, în timp ce savurezi un pahar de vin sau un sandwich cu creveți giganți.

 Suedezii sunt un fel de vânători de cultură, motiv pentru care muzeelor lor sunt deosebite și numeroase. Poți vizita Muzeul Culturii Mondiale, care a fost deschis în 2004 și a câștigat deja nenumărate premii de design datorită clađirii ultra moderne care găzduiește muzeul. De asemenea, orașul este renumit pentru parcurile pe care le deține. Liseberg este un parc de distracții, ce poate fi privit de unii drept cea mai mare atracție a oarșului. Opera din Gothenburg sau Röhsska Museum, sunt obiective turistice care te vor impresiona cu siguranță.Clădirile istorice datează din a doua jumătate a secolului al XVII lea și sunt în mare parte biserici și catedrale. Gothenburg îmbină perfect modernitatea cu trecutul și acest lucru îți oferă posibilitatea de a descoperi două lumi diferite.Vezi aici mai multe destinații și ghiduri Lonely Planet și Top destinații de vacanță 2012Vezi aici mai multe propuneri de la  DK займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

1 thought on “Gothenburg, orașul surpriză al Suediei”

  1. Recomand literatura nordica. Suedia e printre tarile mele preferate. Mi se pare fascinanta chiar daca am auzit lucruri nu tocmai calde despre locuitorii ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *