Golden Son, continuarea bestsellerului Red Rising de Pierce Brown

 

Luna aceasta a fost publicat volumul “Golden Son“, cel de-a doilea volum al trilogiei Red Rising scrisă de Pierce Brown.

Primul volum al seriei, “Red Rising“, a fost publicat în ianuarie 2014 şi s-a bucurat de reacţii pozitive atât din partea cititorilor, cât şi din partea criticilor.

Încă de la apariţia primului volum, multe voci au comparat seria Red Rising cu seria fenomen The Hunger Games (Jocurile Foamei) şi chiar i-au preconizat seriei un succes similar cu succesul trilogiei The Hunger Games. Îmbinând genurile science fiction şi distopic, Red Rising este o serie remarcabilă, o aventură spectaculoasă, plină de suspans şi încărcătură emoţională, care a devenit rapid o nouă senzaţie a literaturii fantasy.

În primul volum al seriei, “Red Rising”, Pământul este pe moarte. Darrow este un “Roşu”, unul dintre minerii a căror misiune este să extragă suficiente elemente preţioase pentru a îmblânzi suprafaţa planetei Marte şi a face posibil traiul oamenilor pe acea planetă. “Roşii” sunt singura speranţă a umanităţii. Sau cel puţin aşa părea, până în ziua în care Darrow a descoperit că totul este o minciună, Marte este de fapt locuibilă şi a fost locuită vreme de generaţii întregi de o castă superioară de oameni care îşi spun “The Golds”, iar el şi semenii lui nu sunt decât nişte sclavi, care sunt exploataţi şi siliţi să muncească până la moarte. Darrow, cu ajutorul unui grup secret de rebeli, se infiltrează în Institutul de comandă al castei superioare, pentru a-i învinge pe asupritori din interior.

În februarie anul trecut, datorită succesului de care s-a bucurat bestsellerul “Red Rising”, Deadline Hollywood a anunţat că Marc Forster a fost ales pentru a regiza o ecranizare a apreciatului volum, iar scenariul filmului va fi scris chiar de autorul cărţii, Pierce Brown. Drepturile de ecranizare au fost câştigate de Universal Pictures.

Cu ocazia decernării premiilor Goodreads Choice Awards 2014, volumul “Red Rising” a primit premiul pentru cel mai bun roman de debut al anului 2014.

“Golden Son” continuă uluitoarea sagă a lui Darrow, un rebel care luptă pentru a-şi elibera poporul de sub asuprirea creatorilor unui viitor elitist brutal, clădit pe minciuni. Acum, fiind complet integrat în rândul clasei conducătoare, Darrow îşi continuă planul de distrugere a societăţii asupritorilor. Într-o lume crudă, Darrow găseşte prietenie, respect şi chiar iubire, dar şi mânia unor rivali de temut. Pentru a câştiga războiul care va schimba destinul omenirii, Darrow trebuie să se confrunte cu trădări neaşteptate, să-şi depăşească dorinţa de răzbunare şi să ţintească spre o renaştere plină de speranţă, nu spre o revoltă violentă.

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

1 thought on “Golden Son, continuarea bestsellerului Red Rising de Pierce Brown”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *