Go Set a Watchman

Noul roman al scriitoarei americane Harper Lee, Go Set a Watchman, a fost numit, încă de la anunţarea lui, un eveniment istoric în lumea literaturii. Romanul va apărea în librării în data de 14 iulie 2015 şi este a doua carte a autoarei ce a câştigat premiul Pulitzer în 1961.

Romanul a reuşit să stârnească multă vâlvă, în special pentru că va apărea la jumătate de secol după Să ucizi o pasăre cântătoare.

Go Set a Watchman, ce-şi ia titlul de la un vers din Biblie, a fost scris în anii ’50 şi reia personaje principale din Să ucizi o pasăre cântătoare, deşi a fost scris înainte de acesta. Acţiunea acestui nou roman o urmăreşte pe Scout la 20 de ani după întâmplările din To Kill A Mockingbird, în acelaşi oraş inventat, Maycomb, din statul Alabama.

În paralel cu cartea, va fi lansată şi versiunea audiobook, narată de actriţa Reese Witherspoon. “Ca sudistă, este o onoare şi un privilegiu să fiu vocea acelor personaje din Sud care mi-au inspirat, în copilărie, dragostea de lectură: Scout şi Atticus Finch. De-abia aştept ca cititorii să fie transportaţi într-o perioadă esenţială a istoriei Statelor Unite, aşa cum numai proza lui Lee Harper o poate face”, a declarat actriţa americană.

“Publicarea romanului Go Set a Watchman este evenimentul literar al anului, iar talentul extraordinar al lui Reese Witherspoon şi rădăcinile ei sudiste fac din ea naratorul perfect”, a spus Sean McManus, reprezentant al HarperAudio, studioul afiliat editurii HarperCollins.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *