Globurile de Aur şi cărţile, ediţia 2014

La începutul lunii decembrie, The Hollywood Foreign Press Association a anunţat nominalizările la Globurile de Aur şi, poate nu surprinzător, 19 dintre serialele şi filmele nominalizate sunt bazate pe cărţi. Mai jos vă oferim o selecţie a celor mai bune dintre aceste cărţi şi serialele sau filmele pe care le-au inspirat.

Olive Kitteridge, bazat pe Olive Kitteridge de Elizabeth Strout

De ce o să-ţi placă această carte? Elizabeth Strout a fost nominalizată la Pulitzer pentru această colecţie de povestiri, care se leagă foarte uşor una de cealaltă, iar tonul autoarei este incredibil de plin de compasiune.

Orange is the New Black, bazat pe Orange is the New Black de Piper Kerman

De ce o să-ţi placă această carte? Pentru că această autobiografie îţi va oferi o imagine de ansamblu despre viaţa într-o închisoare de femei.

House of Lies, bazat pe House of Lies: How Management Consultants Steal your Watch and Tell you the Time de Martin Kihn

De ce o să-ţi placă această carte? Totul porneşte de la o conspiraţie: în cartea sa, Martin Kihn explică de ce consultanţii în management sunt oameni incapabili să rezolve probleme care nici n-ar trebui rezolvate de la bun început.

House of Cards, bazat pe House of Cards de Michael Dobbs

 De ce o să-ţi placă această carte? Scrisă de către un politician conservator britanic, romanul urmăreşte visul unui om de a deveni Prim Ministru.

Game of Thrones, bazat pe Game of Thrones de George R. R. Martin

De ce o să-ţi placă această carte? Probabil că urmăreşti deja serialul. Cartea urmăreşte, în cinci cărţi, diferite personaje şi lupta lor pentru adjudecarea Tronului de Fier.

The Imitation Game, bazat pe Alan Turing: The Enigma de Andrew Hodges

De ce o să-ţi placă această carte? Pentru că povestea este intensă şi urmăreşte adevărata istorie de viaţă a lui Alan Turing, britanicul care este considerat părintele ştiinţei computerizate şi a inteligenţei artificial, omul care i-a salvat pe Aliaţi de nazişti. În acelaşi timp, povestea se concentrează şi pe homosexualitate într-o societate unde aceasta era considerată o crimă.

The Theory of Everything, bazat pe Travelling to Infinity: My Life with Stephen de Jane Hawking

De ce o să-ţi placă această carte? Prima soţie a lui Stephen Hawking detaliază în această carte toate elementele căsniciei lor într-un mod candid şi, nu de puţine ori, dureros.

Gone Girl, bazat pe Gone Girl de Gillian Flynn

De ce o să-ţi placă această carte? Pentru că această carte este thrillerul pe care l-ai aşteptat, romanul care te va ţine treaz toată noaptea. Evenimentele se succed cu rapiditate, iar Flynn are un talent inefabil pentru a ţine publicul în priză.

The Hundred-Foot Journey, bazat pe The Hundred-Foot Journey de Richard C. Morais

De ce o să-ţi placă această carte? Ei bine, deoarece este o poveste despre dragostea de familie şi dragostea de mâncare, despre duşmani care devin apropiaţi şi despre puterea prieteniei.

Wild, bazat pe Wild de Cheryl Strayed

De ce o să-ţi placă această carte? După moartea mamei sale, Cheryl Strayed se hotărăşte să parcurgă o distanţă de peste 1700 km prin munţii de pe Coasta Pacificului, în încercarea de a-şi alina durerea. Povestea ei îţi va da încredere şi forţă.

Still Alice, bazat pe Still Alice de Lisa Genova

De ce o să-ţi placă această carte? La vârsta de 50 de ani, profesoara de la Harvard Alice Howland este diagnosticată cu Alzheimer’s. Romanul o va urmări pe Alice în dorinţa ei de a-şi continua viaţa nealterat şi, în acelaşi timp, uitând din lucrurile care-i erau odată atât de clare.

Sursa

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *