George Clooney. Seducătorul

 

George Timothy Clooney este un celebru actor american, regizor, producător și scenarist. În cariera sa de actor, Clooney a primit două premii Golden Globe și un Oscar.

Clooney este cunoscut și pentru implicarea sa în campanii umanitare. În  2008  a devenit Mesager al Păcii pentru Națiunile Unite.

Deşi şi-a făcut debutul în în televiziune în anul 1978,  a început să devină cunoscut abia când a interpretat rolul lui Dr. Douglas Ross în serialul ER care a fost difuzată din 1994 până în 1999.

În timp ce filma pentru ER i s-au propus o mulțime de roluri principale, printre care cel din Batman & Robin (1997) sau Out of Sigh (1998).

În anul 2001, faima lui Clooney a crescut o dată cu lansarea Ocean’s Eleven, un film cu mare succes la public.  Ocean’s Eleven  este un remake al unui film din 1960 despre membrii The Rat Pack, cu Frank Sinatra în rolul lui Danny Ocean.

ER: Series 1 - Episodes 1-26 (Box Set) Batman and Robin Out of SightOcean's Eleven/Ocean's Twelve/Ocean's Thirteen

George Cloney şi-a făcut debutul ca regizor un an mai târzi cu thrillerul Confessions of a Dangerous Mind.  De atunci a regizat “Good Night, and Good Luck (2005) şi Leatherheads (2008).

Oscarul l-a câştigat în 2006  pentru rolul secundar din  thrillerul  Syriana.

Activismul  lui Clooney include pledoaria pentru a se găsi o rezolvare a conflictului Darfur, strângerea de fonduri pentru ajutorarea celor care au avut de suferit ca urmare a cutremurului din Haiti, a tsunamiului din 2004 sau a prăbuşirii turnurilor World Trade Center. A realizat de asemenea documentare, cum ar fi Sand and Sorrow pentru a atrage atenţia asupra crizei internaţionale.


Fiind deseori menţionat în topul “Sexiest Man Alive” alcătuit de People Magazine, statutul matrimonial şi disponibilitatea lui este un subiect foarte discutat de fanele care încă mai au fantezii în legătură cu şansa de a-l aduce la altar. Muzeul de ceara Madame Tussaud din Las Vegas conţine un ‘photo-op’ cu “George Clooney care se căsătoreşte”, unde vizitorii se pot îmbrăca în veşminte de nuntă şi pot face poze lângă actor.

George Clooney a fost căsătorit cu Talia Balsam din 1989 până în 1993. După divorţ, acesta a declarat că nu se va mai căsători niciodată, iar până în prezent a respectat această hotărâre, în ciuda zvonurilor legate de mariajul cu Elisabeta Canalis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *