Gavin Schmidt la TED despre modelele schimbărilor climatice

„You can’t understand climate change in pieces. It’s the whole, or it’s nothing.”- Gavin Schmidt

Gavin Schmidt este specialist în climatologie la Institutul Pământului  al Universității Columbia (The Earth Institute) și este sef adjunct la Institutul Goddard pentru Studii Spațiale din cadrul NASA. El cercetează trecutul, prezentul și viitorul schimbările climatice, folosind modele din ce în ce mai rafinate și seturi de date pentru a explora modul în care clima planetei se comportă în timp.
Schmidt este, de asemenea, profund angajat în comunicarea științei către publicul larg. Ca un editor colaborator la RealClimate.org, Schmidt se asigură că cititorii au acces la informațiile de bază ale științei climatice, prezentând cele mai noi date și modele  referitoare la  schimbările climatice, una dintre cea mai presantă problemă a timpului nostru. În trecut, Gavin Schmidt a lucrat la Muzeul American de Istorie Naturală, la „New York Academy of Sciences on education and public outreach” și tot el este este autorul a Climate Change: Picturing the Science, cu Josh Wolfe. 

 

În martie, anul acesta Gavin Schmidt a vorbit pentru TED despre schimbările climatice și cum studiază imaginea de ansamblu a acestor  schimbări. Urmăriți înregistrarea video a discuției aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *